FOTO Drugu večer šansona otvorili Splićani, publika gromoglasnim pljeskom nagradila grupu 022

U tijeku je druga večer 20. Festivala dalmatinske šansone. Brojna publika i večeras uživa u jednom od najpopularnijih hrvatskih festivala. Neposredno prije nastupa osjeća se pozitivna energija i opuštena atmosfera.Večeras svi izvođači žele samo jedno-da njihove pjesme ostave trag. Program ovog puta vode Uršula Tolj i Robert Ferlin.

sansona 190817 4

Večer novih skladbi otvorila je splitska grupa ‘Libar’, a odmah nakon njih zasvirao je šibenski duo ‘Indigo’. Na programu su još šibenska grupa 022, Neno Belan, Krešimir Batinica, klapa Cambi, Meri Cetinić, Četiri tenora i brojni drugi.  Publika će večeras imati priliku čuti čak 25 novih skladbi, a žiri će imati težak zadatak odabrati najbolje.

– Velikih očekivanja nemamo, važno nam je da pred publikom ostavimo dobar dojam, a i imamo ‘live’ prijenos. Voljeli bismo da pjesma zaživi među publikom i da se ljudi dobro zabave, kazao je Branimir Bubica iz klape Sebenico.

sansona 190817 19

sansona 190817 2

Katarina Vučetić, vokalistica mladog glazbenog dua iz Šibenika, kazala je kako prije početka osjeća pozitivnu tremu i leptiriće u trbuhu.

– Ovo nam je prvi nastup na šansonama, tako da ne znamo što očekivati. Jučer smo imali probu, ali publike nije bilo, pa nismo imali pravi doživljak. Nakon ‘The Voicea’, ovo je velika promjena. Pisma je naša, sve je nekako nabijeno emocijama, iza nas je veliki orkestar, i osjećamo se kao da lebdimo u zraku. Što se tiče nagrada, mislim da svatko želi da njegov rad bude prepoznat i nagrađen, no o tome je zasad bolje ne razmišljati, priča Katarina koja će zajedno s Marjanom izvesti njihovu autorsku pjesmu ‘Svojim snom’.

sansona 190817 8

Krešo Nakić iz šibenske grupe 022, kazao je kako su oni ‘rođeni spremni’.

– Treme nemamo, ali moram kazati kako je nama kao reperima velika čast svirati s orkestrom. Pisma je, po nekom našem osjećaju, zaslužila prvu nagradu, ali vidit ćemo kako će je prihvatiti žiri i publika nakon izvedbe. Napravili smo novi žanr- klapski rap i u budućnosti ćemo nastaviti s tim stvarima, idemo prema albumu, kazao nam je u dobrom raspoloženju Nakić. Izgleda da su se momci itekako svidjeli publici, jer su ih počastili gromoglasnim pljeskom.

sansona 190817 12

sansona 190817 6

Četiri tenora prestavila su se skladbom ‘Sve je tvoje’, a Marko Škugor kazao nam je kako se nadaju najboljem.

– Kad se natječeš, nadaš se najboljem ishodu, pa je tako i večeras. Prije svega, očekujem kvalitetan nastup, a treme nema, jer iako sam relativno novi izvođač, zaista sam se puno penjao na festivalske pozornice i odradio mnogobrojne koncerte, rekao je.

Koliko je šansona posebna, govori i prepuno gledalište, te mnogobrojna poznata lica koja smo mogli pronaći u publici.

sansona 190817 3

sansona 190817 5

sansona 190817 11  sansona 190817 13 sansona 190817 14 sansona 190817 16

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.