FOTO Gimnazijalci predstavili ‘Peglu’: ‘Ovaj broj posvećen je uspješnim glazbenicima koji pohađaju našu školu’

U šibenskoj knjižnici večeras je predstavljeno šesnaesto izdanje školskog lista Gimnazije Antuna Vrančića ‘Pegla’ posvećeno mladim i uspješnim glazbenicima koji pohađaju školu.

-S flautisticom Nikolinom Kapitanović i pijanistom Šimom Buhom, ujednom i brucošima na glazbenim akademijama u Zagrebu i Splitu, pričali smo o izazovima života na dvama mjestima, a Šimu smo još jednom intervjuirali kako bi nam ispričao o ‘revoluciji’ zvanoj Projekt X iza kojeg stoje on i Matej Vukić. Nismo zaboravili ni naše Gimnazijalke koje su lani imale svoj prvi samostalni koncert u šibenskom HNK- kazala je Ivana Vukman, glavna urednica Pegle.

pegla pegla1 pegla2 pegla3 pegla4

Ovaj broj Pegle ističe se brojnim intervjuima, kako s poznatim osobama, tako i s učenicima i profesorima.

Profesorice Dajana Bujas i Marina Mioč otkrile su kako im je bilo živjeti u Brazilu i Koreji, bivši gimnazijalci Dorijan Klarić i Andrea Vodanović prisjetili su se početaka manifestacija Vrana i Antun, a  gimnazijski novinari razgovarali su i s Nenom Belanom i Giulianom. Kao i uvijek, donijeli su i pregled raznih natjecanja, predavanja i ostalih aktivnosti u kojima je škola sudjelovala i ostavila trag.

pegla5 pegla6 pegla7 pegla8 pegla9 pegla10

U glazbenom dijelu predstavljanja sudjelovale su klapa Gimnazijalke i Nikolina Kapitanović

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.