FOTO ‘Hodajmo po našem gradu’: Šibenčani prošetali s liječnicima i medicinskim sestrama

Zavod za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije organizirao je danas javnozdravstvenu akciju ‘Hodajmo po našem gradu’.

Akcija je organizirana povodom Europskog dana kretanja u suradnji s Hrvatskom liječničkom komorom, Turističkom zajednicom grada Šibenika i Udrugom turističkih vodiča Mihovil, kako bi podigli svijest javnosti o važnosti tjelesne aktivnosti u prevenciji kroničnih bolesti.

setnja setnja1 setnja2 setnja3

– Ovo je drugi put da se okupljamo, ali ovo se u Europi i svijetu organizira već jako dugo. Šezdeset posto ljudi hoda manje od pola sata dnevno i cilj ove šetnje je potaknuti ljude da se pokrenu, posebno jer govorimo o gradu u kojem se sve može pješke. Manjak kretanja je veliki problem za zdravlje i najčešće posljedice su umiranje od kardiovaskularnih bolesti, kazali su nam organizatori.

setnja6 setnja5 setnja9

setnja10 setnja11

Sudionici akcije okupili su se ispred spomenika Petru Krešimiru IV. u đardinu i uz turističke vodiče krenuli na šetnju dugu dva sata.

Svima od 18 do 65 godina, ali i starijima, preporučuje se minimalno 30 do 60 minuta brzog hodanja pet puta tjedno, ili neka žustrija aerobna aktivnost poput trčanja, plivanja, bicikliranja, u trajanju od 20 do 45 minuta tri puta tjedno. Hodanje je jedna od zdravstveno i psiholoiški najučinkovitijih oblika tjelesne aktivnosti u prevenciji nastajanja bolest

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.