FOTO Kulinarskim vremeplovom Šibenčani se vratili u prapovijest na Danilu

Drugi po redu kulinarski vremeplov održan je danas na Danilu, a učenici Turističko-ugostiteljske škole danas su pripremali sir iz mišine s bademima i pistacijima, neolitski mišancu i svježi sir s bobičastim voćem.

– Prvi vremeplov je održan neki dan u Drnišu, a danas smo na mjestu gdje je otkrivena neolitska kultura. Veliko mi je zadovoljstvo što smo uspjeli ujediniti sva četiri županijska muzeja uz suradnju Nacionalnog parka Krka i Turističko-ugostiteljske škole. Projekt se održava u sklopu 24. Edukativne muzejske akcije, a kao šećer na kraju tiskat ćemo i kuharicu s receptima svega onoga što smo kuhali – kazao nam je Željko Krnčević, ravnatelj Muzeja grada Šibenika.

Muzej grada Šibenika, Gradski muzej Drniš, Kninski muzej i Muzej betinske drvene brodogradnje dio su ovog vremeplova, a nakon Drniša i Danila sljedeća postaja je Knin. Kninjani će pripremati jela karakteristična srednjem vijeku, a to je grofovski gulaš, jetrene knedle, pastrva na žaru i Zvonimirove kuglice, a njihov meni na repertoaru 10. svibnja.

U Betini posjetitelje 16. svibnja očekuje riblji meni i to maništrun od sipe, sušeni pas, mačka na brudet te picipaji.

–  Riba je bila na stolu sedam dana u tjednu, a samo za neke veće blagdane se jelo meso i želimo prikazati takvu hranu – kazala je Sandra Barešin iz Muzeja betinske drvene brodogradnje.

Završna manifestacija bit će održana 18. svibnja na Burnumu i to od 10 do 15 sati, a bit će organiziran i besplatan autobus za sve građane koji će doći iz Šibenika.

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.