FOTO Ljeto je gotovo, nemamo gdje izaći i što raditi? Niste u pravu jer sadržaja ima

U Studiju Galerije Matija( ex Krševan) večeras je otvorena jedinstvena izložba  plakata Igora Hofbauera, a za istu su zaslužni organizatori međunarodnog festivala animacije Supertoon.

Organizatori Supertoona, koji se u Šibeniku odvija svake godine u srpnju, jedan vikend mjesečno građanima nastoje približiti svijet animacije, nudeći im umjetničke i radioničke programe. I to ne samo na vrhuncu sezone, već i u ovim sadržajno siromašnijim mjesecima. Ovoga puta riječ je o nekoliko raznolikih događanja za svaku dob i kroz ovih pet dana nemamo pravo reći da u gradu ‘nema ništa’.

Kroz pet dana, od 18. do 22.listopada, Animation Shots će obuhvatiti radionicu animiranog filma za djecu, projekcije filmova, radionicu VJ-inga za početnike i koncerte, a sve je započelo večerašnjom izložbom.

pooster3

poster

Igor Hofbauer, za prijatelje Hof, ilustrator je, dizajner i strip autor. Svakome tko voli alternativnu glazbu i tko je ikada nogom kročio u zagrebački klub Močvara poznat je Hofov rad. Za Močvaru, i druge klijente i prijatelje diljem Europe i SAD-a, dizajnirao je preko 100 plakata, a autor je i najmanje 20 omota albuma hrvatskih i inozemnih bendova. Nemjerljiv je njegov utjecaj na vizualni identitet hrvatske alternativne glazbene scene, a stil instantno prepoznatljiv: bazira se na kombinaciji klasičnih američkih stripova i film noira, pop arta, njemačkog ekspresionizma i ruskog konstruktivizma, koje vješto spaja ruka izgrađenog crtača.

poster1

poster2

Radovi su mu objavljeni u knjizi The Art of Modern Rock, koja nudi izbor najboljih rock plakata zadnjih 50 godna (urednici Paul Gruschkin i Dennis King, 2004).

poster4

poster5

poster6

Zadnjih deset godina, Hof crta stripove. Inspiriracija su mu Novi Zagreb, glazba i filmovi. 2007. njegova prva knjiga ‘Zatvorske priče’ izlazi u Zagrebu u izdanju udruge Otompotom, te u Portugalu u izdanju Chili Com Carne. Zatim mu izlazi i knjiga skica, Firma, 2009. godine. Surađivao je s piscem Edom Popovićem na nekoliko ilustriranih knjiga koje su izašle u Hrvatskoj i Njemačkoj.

Izložba će ostati otvorena tri dana, a što vam sve Supertoonovci spremaju narednih dana provjerite ovdje.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.