FOTO Mihovilci organizirali planinarsko druženje u centru grada: ‘Postoje liste čekanja za školu planinarenja’

U sklopu obilježavanja blagdana sv. Mihovila i Dana Grada Šibenika koji se obilježava 29. rujna članovi planinarskog kluba sv. Mihovil prezentirali su svoj klub i djelatnosti na šibenskoj rivi.

Organizirali su izložbu fotografija, zainteresirani su mogli razgledati opremu koja se koristi u planinarenju, a članovi kluba su spremno objasnili sve što ih je zanimalo.

– Cilj je privući ljude i pokazati kako izgleda ovaj način života. Zašto se svi zaljube u planine? Taj odgovor možete pronaći u planini jer ne možeš pričati o ljubavi dok ne doživiš. HPK trenutno broji oko 200 članova, najmlađa članica ima tri godine, dok najstariji skriva godine, smije se Momir Karabuva, dopredsjednik HPK sv. Mihovil.

hpk3

hpk hpk1 hpk2 hpk5

Veliki interes za planinarenjem vlada i među najmlađima, otkrivaju nam Mihovilci, koji su organizirali drugu po redu malu planinarsku školu za djecu u dobi od 9 do 15 godina.

– S njima prolazimo iste rute, samo nešto kraće. Djecu to jako zanima, veliki je interes i postoje liste čekanja, otkrivaju.

hpk6 hpk7 hpk9 hpk10

hpk11 hpk12 hpk13 hpk14 hpk15 hpk16 hpk17 hpk18

Planinarenje postane stil života, a osjećaj kada provedete dan u prirodi ili osvojite vrh koji vam se nekad davno činio neosvojivim, ne može se usporediti s ničim. Još kada tome pridodamo tradicionalnu ‘planinarsku spizu’, kuhane kobasice, mislimo da je sve rečeno i da nam još samo ostaje nabaviti gojzerice i uputiti se u planinu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.