FOTO Mlade robotičare i programere posjetio gradonačelnik Burić: ‘Djeca koja se bave tehnologijama su budućnost’

Učenici s područja grada Šibenika koji sudjeluju u STEM radionicama posjetili su danas Urbani centar povodom Dana darovitih učenika koji se obilježava u Republici Hrvatskoj, a pozdravio ih je i šibenski gradonačelnik Željko Burić.

– Danas predstavljamo edukaciju STEM za mlade, odnosno za osnovnoškolsku djecu koja se provodi pomoću robotića i djeca se uvode u osnove programiranja. Prošle godine smo imali po radionici 17 polaznika, a bilo je preko 14 radionica, dok je ove godine najviše zastupljena robotika s 30 polaznika, a u ostalim radionicama imamo stotinjak polaznika – kazao je Ivan Bumbak, mentor u Urbanom centru.

urbani centar 2

Bumbak je naglasio da imaju i radionice za srednjoškolce u kojima se uče programiranju u Python programskom jeziku, te u Unityju s kojim u 3D-u izrađuju igrice.

– Ovdje se događa ono što ja želim, a to je da Šibenik bude u 21. stoljeću. Djeca koja se bave tehnologijama su budućnost, jer to je ono jedino čime Hrvatska može osigurati svoju opstojnost i napredak. Naša budućnost je u viskoobrazovnim sustavima koji će osposobiti mlade ljude, a koji će vladati novim tehnologijama, pa u tom smislu bi mogli pričati i o projektu ‘Trokut’ i o našim ambicijama za daljni razvoj  Sveučilišnih studija, a ta djeca su preslika onoga što mi želimo učiniti – rekao je Burić.

Inače, u školama na šibenskom području je organiziran program u sklopu Dana darovitih učenika, a okupljanjem u Urbanom centru željelo se dodatno potaknuti i nagraditi učenike za njihov trud i rad, stoga im je gradonačelnik podijelio edukativni strip koji govori o Draženu Petroviću kao primjeru upornosti i truda.

urbani centar 3

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.