FOTO Počinje preobražaj stare šibenske peškarije

U Šibeniku je tijekom srijede počela priprema za otvaranje još jednog gradilišta na lokaciji nekadašnje peškarije u Docu gdje tvrtka ‘Stanovi Jadran’ planira izgradnju stambeno-poslovnog objekta i uređenje Baština Hotela s 12 soba u postojećem objektu uz Butu Harolda Bilinića.

– Naš je plan do 15. svibnja odraditi rušenje montažnog objekta u podnožju stijena na peškariji, obaviti nužnu sanaciju i čišćenje stijene, zaštitu svih susjednih objekata i temeljenje. Od 15. svibnja bismo ponovno oslobodili cijeli plato za sezonske manifestacije u gradu, a onda od 15. rujna započeli izgradnju, kaže Toni Jeličić Purko, predsjednik uprave tvrtke ‘Stanovi Jadran’.

peskarija22022017 (2)

U Hrvatskoj se samo tri tvrtke bave sanacijom stijena i za taj posao ‘Stanovi Jadran’ već su odabrali izvođača. Pauzu za vrijeme zabrane građevinskih radova u povijesnoj jezgri investitori će iskoristiti za provjeru stanja i potrebnih zahvata unutar postojećeg objekta u kojem planiraju uređenje ekskluzivnog Baština Hotela.

– Po projektu ostajemo na planiranih 24 kreveta u 10 soba i jednom apartmanu. U prizemlju tog objekta bit će restoran, a u stambeno poslovnom dijelu u prizemlju će biti smješteni još jedan restoran, vine & cocktail bar te ice cream shop. Ukupno će se, u tom dijelu projekta, izgraditi devet stambenih jedinica, kaže Jeličić Purko.

peskarija naslovna

Svjesni da grade na prostoru koji iznimno turistički posjećen i ne želeći kvariti kvalitetu života susjeda i građana Šibenika u tvrtki ‘Stanovi Jadran’ potrudili su se da na prostoru peškarije tijekom radova nered svedu na minimum.

– Na gradilištu neće biti ni stambenih kontejnera jer ćemo za takve potrebe koristiti postojeći objekt u kojem planiramo uređenje Baština Hotela, kazao je Jeličić Purko, koji početak uklanjanja montažnog objekta pod stijenama peškarije očekuje već sutra ili u petak tijekom jutra.

peskarija1

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.