FOTO Šibenčani dobili solarno stablo na kojemu će moći puniti svoje mobitele i laptope

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Šibenik će od sljedećeg tjedna u fuknciji imati solarno stablo na kojem će građani moći puniti mobitele, laptope i ostale gadgete. Stablo je u procesu montiranja na gatu Vrulje, a realizirano je u sklopu izrade obalnog plana Šibensko – kninske županije. Vrijednost solarnog stabla je 45 tisuća kuna plus PDV.

slarno1

slarno2

solarno

 

– Radnici danas montiraju solarno stablo, a nadamo se da će u funkciji biti do kraja sljedećeg tjedna. Kraj stabla će biti i klupica na kojoj će ljudi moć sjesti i napuniti svoje gadgete, kao i surfati internetom. Gat Vrulje je izabran prije svega jer je stablo dosta moderno i svojim izgledom se najbolje uklapa upravo u ovaj prostor- kazala nam je Sanja Slavica Matešić, županijska pročelnica za zaštitu okoliša i komunalne poslove.

Na stablu će biti montirano i svjetlo te će tako u funkciji biti i noću, a svečano puštanje u funkciju je predviđeno za kraj idućeg tjedna ili početkom onog iza.

 

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.