FOTO Šibenčani dobili solarno stablo na kojemu će moći puniti svoje mobitele i laptope

Šibenik će od sljedećeg tjedna u fuknciji imati solarno stablo na kojem će građani moći puniti mobitele, laptope i ostale gadgete. Stablo je u procesu montiranja na gatu Vrulje, a realizirano je u sklopu izrade obalnog plana Šibensko – kninske županije. Vrijednost solarnog stabla je 45 tisuća kuna plus PDV.

slarno1

slarno2

solarno

 

– Radnici danas montiraju solarno stablo, a nadamo se da će u funkciji biti do kraja sljedećeg tjedna. Kraj stabla će biti i klupica na kojoj će ljudi moć sjesti i napuniti svoje gadgete, kao i surfati internetom. Gat Vrulje je izabran prije svega jer je stablo dosta moderno i svojim izgledom se najbolje uklapa upravo u ovaj prostor- kazala nam je Sanja Slavica Matešić, županijska pročelnica za zaštitu okoliša i komunalne poslove.

Na stablu će biti montirano i svjetlo te će tako u funkciji biti i noću, a svečano puštanje u funkciju je predviđeno za kraj idućeg tjedna ili početkom onog iza.

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.