FOTO: ŠIBENČANI KOMENTIRAJU VREMENSKE (NE)PRILIKE: Dok jednima narušava psihu, drugi guštaju

Stanovnici Šibenika, a pogotovo oni koji su u Šibenik ove zime došli iz drugih krajeva Lijepe naše, ne mogu ne primijetiti neuobičajeno tople vremenske prilike koje u gradu vladaju. Podsjetimo, nakon više od mjesec dana sunca, početkom siječnja, tmurni oblaci su nam najavili i konačno u goste poslali kišu koja, iz dana u dan, kao da se premišlja hoće li ovdje ostati ili pak odustati.

Zapuše tu i tamo bura, uglavnom u ranojutarnjem i kasnovečernjem terminu, a ovi klimatološki preokreti, ako ćemo suditi po danas provedenoj anketi, Šibenčanima su otprilike – taman

PRILIKE ILI NEPRILIKE?

-Itkekave prilike. Prekrasno je vrijeme i daj Bože da ovako i ostane. Meni osobno ne treba zima – rekao nam je Hrvoje koji se, dodaje, prije nekoliko dana smrzavao u Istri, a u po dolasku u Šibenik se, figurativno rečeno, spasio.

anketa 120116 2

S njim se ipak ne slaže Mario koji kaže da mu ove vremenske neprilike narušavaju i fizičko i psihičko zdravlje.

anketa 7

-Sve je to lipo, ali ovo nije normalno uzevši u obzir ovo doba godine. Ja sam za zimu, makar deset dana u komadu. Malo mi, kako se narodski kaže, ove nagle promjene bacaju na psihu – poručio nam je Mario, a barba Ivan je svim meteoropatima objasnio kako sačuvati zdravlje.

anketa 120116 3

-Tako je, kako je. Moramo se prilagoditi situaciji i ne smijemo dozvoliti sebi da upadnemo u depresiju. Ja osobno preferiram zimu jer kada je hladno, mogu nabaciti kaput više na sebe, a ljeti to ne mogu – kroz smijeh nam je rekao barba Ivan.

Sugrađanka Danijela priznala nam je da joj toplo vrijeme odgovara, ali da se svejedno pita koliko je to zapravo normalno.

anketa 120116 4

-Nedavno sam s društvom bila u BiH. Ne trebam vam ni govoriti koji nas je temperaturni šok zadesio kada smo opet stigli u rodni grad –kaže Danijela, a Franko i Anita su od onih koji u suncu uživaju dok mogu i ne opterećuju se previše promišljanjima na ovu temu.

anketa 120116 5

-Predivno je vrijeme, uživamo. Nije neka novost da je riječ o posljedici globalnog zatopljenja, ali neka je nama lijepo – kaže Franko, a Anita nam je to potvrdila dodavši da su i računi za grijanje automatski manji.

-Možda neki više vole pravu zimu, ali to što štedimo na grijanju sigurno svima odgovara – argumentirala je Anita s kojom se ne možemo ne složiti.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.