FOTO U šibenskoj knjižnici obilježen Međunarodni dan dječjih prava

U Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić obilježen je Međunarodni dan dječjih prava bogatim programom u kojem su sudjelovala djeca iz šibenskih vrtića i osnovnih škola.

– Društvo Naša djeca i šibenska knjižnica obilježavaju ovaj datum prigodnim aktivnostima podsjećajući na važnost Konvencije o pravima djeteta. To je prvi dokument u kojem se djetetu pristupa kao subjektu s pravima, a ne samo kao osobi koja treba posebnu zaštitu -kazali su na otvorenju.

djec11 djeca djeca1 djeca2 djeca3 djeca4 djeca5 djeca6 djeca7 djeca8

Program je započeo otvaranjem izložbe stripova sa županijskog natječaja za djecu iz dječjih vrtića i učenike nižih razreda osnovnih škola na temu ‘Upoznaj svoja prava’, a nastavljen nastupom Dječjeg foruma Osnovne škole Tina Ujevića Šibenik, te  scenske družine Društva Naša djeca Šibenik sa scenskom igrom ‘Ja konj’.

djeca9 djeca10 djeca11 djeca12 djeca13 djeca14 djeca17 djeca22

Učenici Osnovne škole Fausta Vrančića i Osnovne škole Jurja Šižgorića u multimedijalnoj su dvorani održali parlaonicu na temu ‘Šport i nasilje’.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.