FOTO U šibenskoj knjižnici proglašeni najčitatelji nakon čega je uslijedio živčani slom polaznika radionice pisanja

Šibenska Gradska knjižnica bogatim je programom obilježila Noć knjige. Organizirali su niz događanja za sve uzraste, a manifestacija je službeno otvorena u 18 sati proglašenjem najčitatelja šibenske knjižnice

U kategoriji beba do tri godine najviše je slikovnica pogledala trogodišnja Maruška Šunjić, dok je u kategoriji knjiga najboljom proglašena Mihaela Ana Vučenović.

Lara Protrka sa 73 pročitane knjige iskazala se u kategoriji osnovnoškolaca, dok je u kategoriji srednjoškolaca slavila još jedna djevojka, Ana Ljubić.

Student Ivan Perković pročitao je najviše knjiga u kategoriji studenata, dok je Taida Vidić najaktivnija umirovljenica po pitanju čitanja. U posljednjoj kategoriji ostali najviše knjiga je pročitala Anita Klisović.

U sklopu popodnevnog programa Noći knjige prikazani su igrokazi, nastupila su djeca iz Kulturne udruge Kolajna, a održan je i performans polaznika radionice kreativnog pisanja Nema labavo, nazvan ‘Knjige na rubu živčanog sloma’. U 20 sati na rasporedu je  bilo druženje sa spisateljicom Marinom Vujčić .

knjige knjige4 knjige6 knjige8 knjige10 knjige11 knjige12 knjige14 knjige111

Večernji program nastavljen je proglašenjem pobjednika KuŠina, nagradnog natječaja za najbolju neobjavljenu kratku priču, te nastupom benda Mate Skračić Adaptive Trio.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.