FOTO Veliki Gogo otvorio Festival putnika, a narančastim kombinezonom zaintrigirao publiku

Predavanjem Gorana Subašića u Azimutu otvoren je Croatian travel festival koji sedmu godinu zaredom Šibenčane i goste ‘vodi’ na sve strane svijeta.

Prvi dan smo s Velikim Gogom ‘skoknuli’ na Srednji Istok nakon čega nas je Valentina Beg vratila u Europu, točnije na Island, a prvi dan festivala zaključio je Vedran Buble s predavanjem o Nikaragvi.

Poznati šibenski putnik pričao je o pustolovinama po srednjoistočnim zemljama od Gruzije, preko Armenije, Irana, ‘stanova’ do Afganistana za kojeg se itekako pomučio kako bi dobio vizu.

– Razmišljao sam da na tom području još nisam bio, prošao sam negdje skoro pa stotinjak zemalja, ali imao sam rupu u Srednjem Istoku. Krenuo sam od Gruzije preko Karpata pa Armenija, Iran, Kazahstan, Uzbekistan, Kirgistan, Tadžikistan i napokon Afganistan za kojeg sam jedva dobio vizu – ispričao je Veliki Gogo koji je na putovanje krenuo početkom veljače.

festival putnika

Ono što je mnogobrojnoj publici upalo u oko narančasti je kombinezon u kojemu se pojavio šibenski svjetski putnik koji je objasnio da se obukao u narančasto jer su mu svi govorili da će u Afganistanu završiti u zatvoru ili ostati bez glave. Najcrnje slutnje nisu se ispunile, a tamo se  uspio slikati uz dvije žene iako je tamo islam najradikalniji.

festival putnika1

Nakon Velikog Goge Šibenčanka Valentina Beg pričala je o islandskoj avanturi ‘Planet Island: Road Diaries’. Dvije tisuće kilometara zemljom leda i vatre najlakše je opisati kao čarobne, toliko da vas ne bi iznenadilo ni kad bi vas glavom i bradom zaustavio vilenjak, kazala je Valentina

festival putnka2

festival putnika3

Novinar Vedran Buble prvi dan festivala zatvorio je pričom o srednjoj Americi ‘Nikaragva – na dojkama Majke Zemlje’ ili 33 dana alejom vulkana do Kukuruznog otočja, Karibi kakvi su bili prije stotinu godina.

festival putnika4

Drugi dan festivala druženje se seli na Trgu Ivana Pavla II gdje nas Damir Vujnovac vodi na maraton u Saharu, a Ivan Rako i Saša Pjanić na najveći humanitarni reli na svijetu. Na festival po prvi put dolazi i hrvatski chef Mate Janković koji će vas provesti kroz gastronomsku avanturu.

Nakon svečane dodjele Nagrade Dijana Klarić, koju dodjeljuju u pet kategorija, posjetitelje očekuje koncert grupe Detour.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.