Gimnazijalci predstavili novi broj Pegle: ‘Velika je čast uređivati jedan od najboljih školskih listova’

Novi broj školskog lista Gimnazije Antuna Vrančića ‘Pegla’ predstavljen je večeras u multimedijalnoj dvorani Knjižnice.

– U ovom broju nastojali smo biti što raznovrsniji i na taj način omogućiti svima da pronađu ponešto za sebe, a ove godine smo si dali i jedan jako izazovan zadatak odlučivši sami grafički urediti ‘Peglu’. Na ovom broju radilo je dosta ljudi te je samo u redakciji bilo dvadesetak osoba, a u uređivanju smo imali veliku pomoć od profesora. Tu bih svakako izdvojila profesoricu Anu Višnjić koja je ove godine bila mentorica i profesora informatike Alekseja Klarića – kazala nam je urednica Petra Maričić.

_DSC0458

Tema ovog broja je ‘Vrana’, glazbena manifestacija Gimnazije, a pisali su i o klapi Gimnazijalke, Antunu, putovanjima, ali i proflirali gimnazijske profesore. Dok su prije dvije pisali o mladim profesorima i ‘pomlađenoj’ zbornici, ove godine su predstavili one s malo dužim stažom.

– Odlučili smo obrnuti ploču pa smo predstavili profesore u najboljim godinama i to profesorice Jasminku Paić, Ivanu Relju i Davorku Kedžo – kazala nam je Maričić.

_DSC0463

_DSC0469

Uz nju novi broj ‘Pegle’ predstavile su učenica Laura Galić i profesorica Ana Višnjić, voditeljica novinarske grupe.

– Nisam bila dio učenika koji su list pokrenuli prije 17 godina i nisam ni sanjala da ću danas biti dio toga. Ovo je list koji ima kvalitetu, prepoznat je na državnoj razini kada je i na natječaju Jutarnjeg lista uvršten među deset najboljih školskih časopisa i bila mi je velika čast, ali i odgovornost raditi na ovom broju – istaknula ja Ana Višnjić zahvalivši se ravnatelju Josipu Paiću na ukazanom povjerenju.

_DSC0467

U glazbenom dijelu programa sudjelovali su klapa Gimnazijalke, Luka Ćevid na gitari i Lucija Marija Bilić i Marko Čubrić na violini.

_DSC0475

_DSC0479

_DSC0483

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.