Grad Šibenik ove godine dodjeljuje 11 studentskih stipendija više nego lani

Grad Šibenik raspisao je natječaj za dodjelu 46 studentskih stipendija što je 11 više od broja šibenskih stipendista u prošloj akademskoj godini. Za njih je u ovogodišnjem proračunu osigurano nešto više od 386 tisuća kuna.

Za studente prve godine sveučilišnih preddiplomskih, integriranih i stručnih studija planirano je 20 stipendija, 12 za studente prve godine sveučilišnih diplomskih i specijalističkih diplomskih stručnih studija te 14 stipendija za studente viših godina sveučilišnih preddiplomskih, integriranih i stručnih studija, te sveučilišnih diplomskih i specijalističkih diplomskih stručnih studija.

– Ova odluka dio je paketa mjera koje u idućoj proračunskoj godini namjeravamo usmjeriti u obrazovanje, djecu i mlade u Šibeniku. Vjerujemo kako će one postići značajan efekt na velik broj građana i obitelji te da će pridonijeti daljnjem poboljšanju kvalitete i standarda života u našem gradu – kazao je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

U sve tri kategorije stipendije se posebno dodjeljuju prema kriterijima uspjeha u prethodnom obrazovanju, socijalnog statusa i prema statusu djeteta poginulog branitelja Domovinskog rata. Visina stipendije iznosi 700 kuna mjesečno, a bit će isplaćivane za  razdoblje od 1. listopada ove godine do 30. rujna 2019. godine.

Rok za prijave je 15 dana, a rezultati natječaja bit će objavljeni 15 dana nakon isteka roka za prijave. Sve uvjete natječaja i popis dokumentacije potrebne za prijavu možete pronaći na internetskim stranicama Grada Šibenika.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.