Grad Šibenik zaposlio deset osoba u javnim radovima

Grad Šibenik zaposlio je deset osoba u javnim radovima na području pet gradskih četvrti i mjesnih odbora u razdoblju od šest mjeseci, a s radom počinju u ponedjeljak.

Prednost pri zapošljavanju su imale osobe starije od 50 godina, osobe s invaliditetom, hrvatski branitelji, korisnici zajamčene minimalne naknade, osobe romske nacionalne manjine, roditelji s 4 i više malodobne djece, roditelji udovci ili roditelji bez upisanog drugog roditelja te ostale posebne skupine i osobe kategorizirane kao teže zapošljive.

– Grad Šibenik već godinama aplicira na javne pozive programa zapošljavanja osoba u javnim radovima i nastojimo na ovim društveno korisnim radovima zaposliti maksimalno dopušten broj radnika. Ove godine ih na 6 mjeseci zapošljavamo dopuštenih deset. Za početak smo ih raspodijelili na Vidike, Crnicu, Danilo, Zaton i Perković, gdje će im zadatke dodjeljivati predsjednici tih gradskih četvrti i mjesnih odbora, koji su i službeno iskazali potrebu za javnim radovima – kazao je Danijel Mileta, zamjenik gradonačelnika Šibenika.

Poslovi koji mogu biti obuhvaćeni radnim zadacima u sustavu ovih javnih radova su pregled terena radi sprječavanja nastanka divljih deponija otpada, razrada potrebnih aktivnosti na uklanjanju nepropisno odloženog otpada, uklanjanje odloženog otpada i njegovo selektiranje, raščišćavanje terena, uređenje terena uklanjanjem agresivne vegetacije, aktivnosti oko uređenja nasada u parku, radovi na održavanju zelenih površina i hortikulture.

Za ove radove je predviđena minimalna bruto plaća u iznosu od 4.368,75 kuna, a putni troškovi će biti pokriveni u koliko zaposlenik ima više od dva kilometra od adrese stanovanja do mjesta rada na način da će mu biti pokriven trošak mjesečne karte javnog prijevoza. U mjestima gdje možebitno ne postoji javni prijevoz i nije moguće dostaviti dokaz o stvarnom trošku prijevoza, zaposleniku će biti isplaćen trošak u visini od jedne kune po prijeđenom kilometru do propisane visine od najviše 1.200 kuna mjesečno.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.