Gradonačelnik Burić: Sutra stiže 80 milijuna za kampus na Palacinu, SDP opet uspoređuje neusporedivo

Šibenski gradonačelnik Željko Burić i dekanica Veleučilišta u Šibeniku potpisat će sutra u Zagrebu ugovor vrijedan 80 milijuna za uređenje kampusa na Palacinu. Ovu informaciju za Šibenski portal otkrio je gradonačelnik Burić, komentirajući i današnju prozivku iz redova SDP-a vezano za investiranje u visoko školstvo.

Burić je kazao kako ga žaloste neistinite priče koje se ovih dana mogu čuti uslijed predizborne kampanje, a sve zbog sitnog politikanstva nekih oporbenih kandidata.

– Ovakvo širenje dezinformacija samo može naštetiti našim studentima i mladima. Srećom, stvaran život sve to jako brzo demantira. Naime, sutra u 12.30 sati, dekanica VUŠ-a Anita Grubišić i ja potpisujemo u Zagrebu ugovor za novih 80 milijuna kuna koji će biti uloženi u visokoobrazovni sustav u Šibeniku, konkretnije u uređenje kampusa na Palacinu. Kada tome pribrojim 10,5 milijuna kuna uloženih u Studij energetike, 9,5 milijuna kuna koji su uloženi u dogradnju zgrade Veleučilišta te 20 milijuna za projekt Holiwork, koji je nakon aplikacije prošao prvu fazu evaluacije, dolazimo već do 120 milijuna kuna. To je bez zgrade ‘Sokolane’ u Mandalini koju će ministarstvo vratiti Gradu Šibeniku. Riječ je o potpuno uređenom objektu koji ćemo pridodati sustavu visokog obrazovanja, kazao je Burić.

Vezano za troškove promidžbe i informiranja, Burić tvrdi kako u SDP-u uspoređuju neusporedivo.

– Zbog EU fondova, odnosno projekata koji su financirani europskim novcem ti rashodi su neizbježni. Svaki projekt kojem je odobreno sufinanciranje iz EU fondova sadrži točno određenu obavezu komuniciranja s javnošću i sredstva koja se u to moraju ulagati. Kako je to novac koji se uplaćuje iz Europske unije, naravno da su ti rashodi prezentirani kroz proračun Grada, pojašnjava Burić.

Na prozivanje kako su ulaganja u infrastrukturu Poda znatno manja nego u mandatu prethodne gradske vlasti Burić ponavlja kako u SDP-u opet uspoređuju neusporedivo.

– Prije četiri godine financiranje izgradnje sustava odvodnje prikazivano je kroz gradski proračun, a sada je to u nadležnosti Vodovoda i odvodnje. Ulaganje od 11 milijuna eura za istočni krak kolektora, koji je dio ulaganja u infrastrukturu zone Podi, prikazano je kroz financiranje Vodovoda i nije vidljivo iz proračuna Grada, pojašnjava Burić, dodajući kako građani nisu naivni ni blesavi, već vide što se radi i što je sve napravljeno.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.