Gradska knjižnica vašim školarcima nudi aktivne zimske praznike

Ilustracija/Arhiva

U šibenskoj Gradskoj knjižnici za školarce su tijekom zimskih praznika pripremili  bogat program u kojem će, uz društvene igre koje mogu igrati svaki dan, biti održane i dvije radionice te kviz o poznavanju Grega Heffleyja.

– Društvene igre svi vole, jer uz njih nikada nije dosadno, potiču na druženje i zabavu, a možemo nešto i naučiti. Pridruži nam se i ti ovih zimskih praznika u igranju zabavnih društvenih igara Twister, Čovječe, ne ljuti se, Monopoly, Osvoji Jadran, BrainBox igre, Scrabble, Pogodi tko, Šah, Domino i mnoge druge, pozivaju iz Gradske knjižnice.

Za društvene igre rezervirani su utorak, srijeda, četvrtak i petak u od 10 do 12.30 i od 17 do 19 te subotom 10 do 12 sati. Uz društvene igre djca će se moći okušati i u preskakanju laštika, zaboravljene dječje igre i to tijekom cijelog radnog vremena Knjižnice.

gradska knjiznica vrtici (13)

U knjižnici će biti održana i radionica ‘1, 2, 3 PRIČA’ te origami radionica.

– Ispričajmo priču kroz pokret, pjesmu i lutke. Napravimo zajedno igrokaz, izradimo lutke, posudimo im glasove i oživimo likove. Pridruži nam se u veseloj igri ovih blagdana, pozivaju iz knjižnice

Na Origami radionici ponovno imate priliku naučiti vještinu savijanja papira, a iz knjižnice pozivaju sve ljubitelje origamija i oni koji će to tek postati da se prijave na Origami radionicu koja će se odvijati u Knjižnici na Dječjem odjelu.

Radionice su namijenjene osnovnoškolcima, a prijaviti se možete na broj telefona 201-280, osobno u Knjižnici ili u inbox Facebook stranice Knjižnice. O točnom terminu održavanja radionice biti ćete naknadno obaviješteni.

knjiznica-201016-2

Prijaviti se možete i na književni kviz o poznavanju Grega Heffleyja i njegovih dogodovština, nepodopština i zanimljivih životnih situacija. Kviz će obuhvaćati naslove Kronike Grega Heffleya, Rodrick rastura i Točka na i.

Gregovi dnevnici omiljeni su serijal američkog karikaturista i dizajnera internetskih igrica Jeffery Kinneya u kojima čitatelji prate dogodovštine Grega Heffleyja, jedanaestogodišnjeg dječaka kojeg muče tipične brige i problemi većine djece te dobi. Knjiga je pisana u formi dnevničkih zapisa, izgleda poput bilježnice, a font imitira rukopis. Sam autor je i tvorac simpatičnih ilustracija kojima je popraćen tekst.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.