Gradski parking ide po kredit za Poljanu, 25 milijuna kuna vraćat će 13 godina

Šibensko Gradsko vijeće na prvoj bi radnoj sjednici u ovom sazivu, u sljedeći utorak, trebalo dati suglasnost Gradskom parkingu na kredit kod OTP banke za izgradnju podzemne garaže pod Poljanom.

Šibensko poduzeće, kojem je Gradsko vijeće još lani odobrilo pravo građenja na Poljani, zadužit će se za 25 milijuna kuna na rok otplate 12 godina, uz jednu godinu počeka te efektivnu kamatnu stopu od 1,87 posto. To je, međutim, tek pola potrebnog novca za radove čija je vrijednost procijenjena na 50,4 milijuna kuna tako da će ostatak sredstava morati osigurati Grad Šibenik kroz sljedeće proračunske godine.

Podsjetimo, pravo građenja znači da će Gradski parking ispod Poljane moći izgraditi javnu garažu, trafostanicu, a obvezuje se i prezentirati postojeću arheologiju te krov garaže izgraditi kao gradski javni trg.

Raspisan je prije mjesec dana i javni natječaj za izvođača radova koji bi trebali početi na jesen, a kroz dvije godine Poljana bi trebala biti uređena, a ispod trga na tri podzemne etaže moći će se parkirati 256 auta. Sve skupa bi trebalo biti dovršeno do sezone 2019. godine.

U obrazloženju vijećnicima, za prijedlog odluke o suglasnosti na kredit, navodi se da Gradski parking, prema računu dobiti i gubitka za prošlu godinu, nema iskazan gubitak, da je poslovao pozitivno tako suglasnost Gradskog vijeća na zajam neće povećati stopu zaduženosti Grada Šibenika koju  ograničava zakon.

Inače, kao instrumente osiguranja Gradski parking će OTP banci, čiji su uvjeti bili najpovoljniji, dati založno pravo na zgradi autobusnog kolodvora, založno pravo na pravu građenja, deset bjanko mjenica i jednu zadužnicu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.