Gradski parking od nedjelje cijene parkiranja vraća na ‘zimske’ i skraćuje radno vrijeme naplate

U zonama 0, 1 i 1+ sat parkiranja, za razliku od trenutačnih 10 iznosit će 5 kuna dok u drugoj zoni cijene ostaju tri kune po satu, obavijestili su iz Gradskog parkinga. Takozvane zone A i B odnosno parkirališta ‘Željeznički kolodvor’,  ‘Draga’, ‘Poljana’ i kod ‘Izgradnje’ cijena po satu je od 1. listopada pet kuna.

Gradski parking skraćuje i vrijeme naplate pa će se ulična parkirališta naplaćivati od ponedjeljka do petka od 7 do 21 sati, subotom od 7 do 14 sati, a nedjeljom se parkiranje neće naplaćivati.

Cijene dnevnih karata za zone 0, 1 i 1+ su 95, a za ‘zonu 2’ – 67 kuna.

Parkiranje na Poljani i dalje će se naplaćivati 24 sata svih sedam dana u tjednu, no od 7 do 21 sat plaća se svaki sat 5 kuna, dok je od 21 do 7 sati bez obzira na trajanje cijena pet kuna jednokratno. kuna.

Parkirališta s rampom, ona u Dragi, na Željezničkom kolodvoru i kod Izgradnje naplaćuju se od 7 do 21 sat, svakim danom, po pet kuna na sat.

Od nedjelje se više neće naplaćivati parkiranje na sezonskom parkiralištu na prostoru TEF-a.

Iz Gradskog parkinga podsjećaju i da su, sukladno Odluci Gradskog vijeća od 1. listopada do 1. travnja,  na snazi su pogodnosti za korisnike parkirališta na parkirnim automatima na Obali i na parkiralištu Poljana. Naime, od 15 do 21 sat na Obali palih omladinaca, Obali prvoboraca, Obali Hrvatske mornarice za cijenu jednog sata parkiranja korisnik parkirališta ostvaruje pravo na dva sata parkiranja, ali pod uvjetom da je parkirna satna karta kupljena na automatu.

Također, od nedjelje do 1. travnja od 15 do 21 sat na parkiralištu Poljana, za cijenu dva sata parkiranja korisnik parkirališta ostvaruje pravo na tri sata parkiranja i to samo u slučaju da je auto parkirano neprekedino tri započeta sata.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.