Grupa 022 ima novu pjesmu u kojoj su zastupljeni svi krajevi Lijepe Naše: ‘Voljeli bi da je Kauboji čuju prije utakmice’

Šibenske grupe 022 ‘izbacila’ je novu pjesmu pod nazivom ‘Hrvatska’, a ekipi iz grupe želja je da je hrvatski rukomentni reprezentivci poslušaju i da im posluži kao motivacija.

Tekst za pjesmu je napisao Josip Vlahov, poznatiji kao Građanin Josip, a pjesma se od njihovih dosadašnjih razlikuje samo po tematici.

–   Što se tiče umjetničkog izričaja, kao i kod ‘Šibenske cure’  riječ je o klapskom rapu, jedina je razlika tematika koja je otišla na nivo cijele Lijepe Naše, a ne samo Šibenika. Objavili smo je danas i voljeli bi da dođe do hrvatske rukometne reprezentacije  i rukometašima posluži kao motivacija pred okršaj sa Švedskom – otkrio nam je Krešimir Nakić iz Grupe 022.

Pjesmu su radili tri mjeseca i riječ je o drugom singlu za album Teštament koji će simbolično izaći 22. veljače 2022. godine

–  Glazbu potpisuju Josip Vlahov i Tomislav Rupić koji je ujedno radio i aranžman, a pjesma je nastala i u suradnji s mandolinisticom Sanjom Vrančić. Što se tiče samog albuma, on će biti naša oporuka u vidu pjesama svim novim generacijama – kaže nam Nakić.

U pjesmi su zastupljeni svi krajevi Lijepe Naše, od Dubrovnika do Vukovara i napisana je kao zanimljivo zemljopisno putovanje i, kako kažu iz Grupe 022, može se slobodno slušati na satovima zemljopisa.

 

Foto: arhiva

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.