Hrabri student iz Šibenika među prvima ušao u paviljon u Cvjetnom naselju i izvlačio ljude

screenshot 24 sata

U požaru u studentskom domu u Cvjetnom naselju izgorjelo je 12 soba, ali srećom niti jedan student nije zadobio teže ozljede.

Studenti četvrtog paviljona u kojemu je izbio požar sinoć nisu mogli prespavati u svojim krevetima, no zahvaljujući kolegama iz drugih paviljona i studentskih domova, nisu ostali bez krova nad glavom.

Za svaku pohvalu bila je i brza reakcija studentskih predstavnika Sveučilišta u Zagrebu. U manje od sat vremena od početka požara, većina istaknutih članova Studentskog zbora, došla je na mjesto nesreće i počela rješavati situaciju u kojoj su se zatekle njihove kolege.

– Studenti i svi djelatnici doma bili su šokirani. Nakon što je splasnuo šok, odlučili smo da uz pomoć djelatnika studentskog centra pronađemo adekvatan smjestaj za studente 4. paviljona te da im omogućimo da skupe svoje stvari iz sobe. Prvo što smo napravili je to da smo obavijestili roditelje, prijatelje, kolege i akademsku zajednicu, da nema studentskih žrtava. Isprintali smo liste s imenima i zvali studente koji su uglavnom na vlastitu inicijativu osigurali smjestaj. Studenti su nudili jedni drugim smještaj preko studentskih grupa, a nekoliko je studenata kompleksa Cvjetno, zabrinuto došlo u kućnim šlapama u upravu i ponudilo smještaj. Ljudi često imaju percepciju da su studenti pasivna masa, a studenti s Cvjetnog su to jučer opovrgnuli, prepričao je u prvim satima nakon požara, Šibenčanin Mate Vukšić, stručni suradnik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu za portal srednja.hr

Uslijed velikoga šoka i straha koji je izazvao požar u studentskom domu, ipak se dogodila i jedna komična situacija čiji je akter jedan Šibenčanin, Toni Katalinić, koji je među prvima u ušao u paviljon broj 4 i kucao po vratima te izvlačio ljude.

– U tome svemu se dogodila i smiješna anegdota. Kad je valjda po stoti put zakucao na vrata sobe svoga prijatelja Krešimira Mrčele, koji je u tom trenu spavao, ovaj mu je naposlijetku otvorio vrata i potpuno nesvjesan situacije pitao: ‘di gori’?,  kazao je Vukšić za portal srednja.hr.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.