Humanitarci iz Ekonomske škole posjetili ‘Kamenčiće’

Privatni album

Humanitarna skupina učenika Ekonomske škole Šibenik posjetila je jučer članove udruge za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama ‘Kamenčići’ povodom obilježavanja Svjetskog dana osoba s Down sindromom.

 

Po dolasku u Udrugu zaposlenica Udruge, gđa Danira Borak upoznala je učenike sa poviješću Udruge, njezinim dotadašnjim i trenutnim aktivnostima. Sve aktivnosti koje Udruga trenutno provodi potiču i izvode roditelji same djece te volonteri, kazala je voditeljica humanitarne skupine ‘Dobra volja 022’ Nikolina Gović, inače profesorica etike i vjeronauka.

kamencic

Pedesetak članova s različitim stupnjevima i vrstama mentalnog oštećenja sudjeluju na raznim kreativnim radionicama i rehabilitacijskim programima, a jučer su i budući šibenski ekonomisti s ‘Kamenčićima’ bojali slikarska platna, crtali i razgovarali.

– Posjet je obogatio sve prisutne i tako smo poslali poruku da smo svi jednako vrijedni i svi možemo doprinijeti boljitku ovog društva, poručila je Gović.

kamencici 2 kamencici 3 ucenici

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.