Inicijativa najmlađih: Obnovljena prometne signalizacije u blizini vrtića ‘Šibenski tići’

Na inicijativu Dječjeg vrtića ‘Šibenski tići’, a u suradnji s Prometnom policijom PU šibensko-kninske, Grad Šibenik danas je obnovio i nadopunio prometnu signalizaciju u Ulici Put gimnazije u neposrednoj blizini dječjeg vrtića s ciljem prevencije i podizanja svijesti svih sudionika u prometu.

Na prometnici se postavlja horizontalna i vertikalna signalizacija „VRTIĆ“ te će, po završetku radova na postavljanju plinske mreže, biti postavljen „ležeći policajac“, odnosno vibro trake.

Prometna signalizacija bit će obnovljena i u Ulici bana Josipa Jelačića, u zoni Osnovne škole Petar Krešimir IV, gdje će se također postaviti „ležeći policajac“, odnosno vibro trake.

tici tici2

Djeca iz vrtića ‘Šibenski tići’ danas su u pratnji svojih odgojiteljica, u sklopu projekta ‘Tići u prometu’ i edukacije djece predškolske dobi, nazočila postavljanju nove prometne signalizacije.

– Djeca su na početku projekta uočila nedostatak prometnih znakova, obilježja ili zebre u neposrednoj blizini svoga  vrtića. U suradnji s  dipl. ing. prometa Antom Praženom iz Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mr.sc. Nikicom Božićem, policijskim službenikom za preventivu u Odjelu za sigurnost cestovnog prometa PU šibensko-kninske, djeca su danas svjedočila postavljanu natpisa na kolniku. Sada je na cesti ispred njihovog vrtića ucrtan znak H55 i natpis „VRTIĆ“ čime će svi vozači moći odgovornije pristupiti vožnji na tom strmom dijelu ulice i tako direktno utjecati na povećanje sigurnosti djece u prometu, poručuju iz vrtića.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.