Još jedna knjiga Dragana Zlatovića bit će promovirana u Splitu

Predstavljanje knjige ‘Nove tehnologije, intelektualno vlasništvo i informacijska sigurnost’ Dragana Zlatovića, profesora visoke škole s Veleučilišta u Šibeniku, Joze Čizmića, redovnog profesora u trajnom zvanju Pravnog fakulteta u Splitu i Marije Boban, docentice Pravnog fakulteta u Splitu održat će se u Splitu u prostorijama Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti- Zavoda za znanstveni i umjetnički rad.

Knjigu će u četvrtak, 9. ožujka s početkom u 18 sati uz autore predstaviti profesorica Vesna Barić Punda, profesor Hrvoje Kačer s Pravnog fakulteta u Splitu, te profesor Dinko Begušić Begušić s Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u  Splitu. Autori su u ovom radu dali pregled razvoja novih informacijskih tehnologija te ukazali na globalizacijske procese u informacijskom društvu.

Ujedno, donose i reprezentativan prikaz prava intelektualnog vlasništva, uz sustavan pregled zaštite pojedinih prava kao što su žig, autorsko pravo te patent.Jedan od autora, Dragan Zlatović, rođeni Šibenčanin, dugi niz godina bio je ravnatelj Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku, a potom prelazi na Veleučilište u Šibeniku te radi u zvanju profesora visoke škole kao pročelnik Upravnog studija.

Doktorsku disertaciju o sudskoj zaštiti prava industrijskog vlasništva od nelojalne konkurencije obranio je 2014. godine. Intenzivno se bavi znanstvenim i stručnim radom, poglavito pravom intelektualnog vlasništva, trgovačkim, radnim  i kazališnim pravom, pa je iz tih područja samostalno ili u koautorstvu, uz ovu knjigu,  objavio  još 13 knjiga i priručnika te više od pedeset znanstvenih radova. Arbitar je Stalnog arbitražnog sudišta pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, vanjski je suradnik Sveučilišnog studijskog centra za forenzične znanosti Sveučilišta u Splitu  i Visoke škole za sportski i turistički menadžment Aspira u Splitu.

foto: Ilustracija

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.