Koncertnu sezonu u šibenskom kazalištu otvara Mozartova opera ‘Bastien i Bastiena’

Koncertnu sezonu u šibenskom HNK u srijedu, 24. listopada otvara komična opera ‘Bastien i Bastiena’ W.A. Mozarta u izvedbi opernih solista koji pjevaju i u splitskom HNK. Početak opere zakazan je za 20 sati.

‘Bastien i Bastienne’ je operna jednočinka komično- pastirskog ugođaja koja traje svega 50 minuta.  Opera Bastien i Bastienne je napisana za tri operna pjevača (tenora, soprana i basa) te jednog statista.

U ovoj produkciji opere Bastien i Bastienne imate priliku čuti izvanredne operne soliste i magistre pjevanja, koji ujedno pjevaju i u Hrvatskom Narodnom Kazalištu u Splitu.

Tenor Bože Jurić- Pešič je Bastien, dok je Bastiena sopranistica Tea Požaj, a Colas Joško Tranfić, a oni će pjevati uz klavirsku pratnju Rozarje Samodol.

 

Za prijevod na hrvatski jezik i adaptaciju teksta zaslužni su Antun Petrušanec i Bože Jurić-Pešić

Mnoge studije dokazuju kako Mozartova glazba djeluje terapeutski, oslobađa kreativnost kod djece, pomaže kod poremećaja paženje pa čak i autizma te da  djeca uz nju brže uče strane jezike.

Ulaznice za ovu operu možete kupiti blagajni kazališta od 10 do 12 sati i jedan sat prije početka programa ili putem portala www.mojekarte.hr.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.