Kupalište Jadrija pred obnovom: Sve devastacije bit će srušene zajedno s kabinama

Projekt obnove kabina na Gradskom kupalištu Jadrija je spreman i njegovom provedbom uklonit će se sve aktualne devastacije koje su raniji i sadašnji korisnici na svoju ruku napravili na zaštićenom kulturnom dobru starom skoro stotinu godina.

Ponukani brojni građevinskim zahvatima, među kojima su mnogi na štetu izvornog izgleda jednog od rijetkih očuvanih javnih kupališta iz dvadesetih godina prošlog stoljeća, provjerili smo do kuda se stiglo s najavljenim projektom obnove kabina na Jadriji. Realizaciju tog projekta očekuju i šibenski konzervatori koji na aktualne zahvate ne reagiraju iz jednostavnog razloga što će realizacijom projekta sve devastacije biti uklonjene.

kabine (7)

-Gotov je izvedbeni projekt obnove kabina na Jadriji koji podrazumijeva i obnovu obale kupališta. Čekamo još projekt elektrike jer smo naknadno odlučili da obalna crta uz kabine dobije i diskretnu javnu rasvjetu. U same kabine neće se uvoditi struja. Obnova će se provesti faksimilski, odnosno prema izvornom izgledu kupališta, kazao je Danijel Mileta, šibenski dogradonačelnik.

kabine (9)

Da će kabine na Jadriji biti potpuno porušene i ponovno izgrađene, zajedno i s onima koje su tijekom godina uklonjene, najavio je još krajem 2016. godine gradonačelnik Šibenika Željko Burić. Tada su, naime, predstavljeni idejni projekti rekonstrukcije kabina i obalne linije kupališta.

Kupalištu Jadrija vraća se povijesni šarm uz primjenu novih tehnologija

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.