Luka Čular dva je mjeseca radio na cvjetnim aranžmanima, a najveću inspiraciju pronalazi u šumi

‘Šibenski stari cvit’, prva samostalna izložba cvjećara aranžera Luke Čulara otvorena je večeras u galeriji Gradske knjižnice.

Na sedam cvjetnih instalacija, koliko ih je izloženo, Luka je radio oko dva mjeseca, a inspiraciju je najviše tražio u šumi. Umjetnik koji je jednako zaljubljen u cvijeće i glazbu na ideju o samostalnoj izložbi došao je prije nekoliko mjeseci, a u Knjižnici su ga rado ugostili.

– Prije nekoliko mjeseci šetajući našim starima kalama razmišljajući kako bi dobro bilo imati vlastitu izložbu, naiđem na komad mirte i odlučim se javiti Zdenki Bilušić, voditeljici Centra za vizualnu kulturu, s idejom o izložbi. Njoj se ideja svidjela i eto danas smo tu gdje jesmo. Danas ovdje možemo vidjeti sedam instalacija uz nekoliko popratnih aranžmana, a na njima sam radio oko dva mjeseca. To je potrebno skicirati, osmisliti gdje će što ići, posložiti boje i oblike da bi se došlo do svega ovoga – kazao nam je Luka Čular, umjetničkog imena Villazon.

Tajne zanata Luka je učio od svoje nastavnice, floraristice Vinke Karađole, a svoje aranžmane dosad je predstavljao javnosti na mnogim koncertima i drugim manifestacijama. U svom radu kombinira cvijeće s odbačenim starim predmetima, u pri oblikovanju buketa koristi isključivo prirodne materijale.

luka1

luka3

luka2

luka5

U glazbenom dijelu programa nastupio je mješoviti pjevački zbor ‘Lira’ pod dirigentskom palicom Borne Ercega.

luka

luka7

luka9

lc

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.