Mladi Nijemci na praksi u Šibeniku: ‘Mnogo smo naučili i vidjeli, ovaj se projekt treba nastaviti’

Župan Goran Pauk primio je 11 učenika iz strukovne škole Berufskolleg iz Beckuma u Njemačkoj. Radi se o učenicima koji se obrazuju za zanimanja vodoinstalater, automehaničar, elektroinstalater, elektromehaničar i tehnički crtač, a stručnu praksu u trajanju od tri tjedna obavljaju u šibenskim tvrtkama i obrtima, preko projekta Erasmus+ kojeg financira Europska unija.

– Ovo je projekt koji se treba promovirati i nastavitit, a nadam se da su učenici zadovoljni praksom u našim firmama te da će nam dogodine doći novi mladi ljudi, kazao je Pauk.

zupan goran pauk i srednja industrijska njemacka 120517 4

Ravnatelj industrijsko-obrtničke škole, Zoran Živković, kazao je kako je ovo samo jedan od brojnih projekata u koji su uključeni kao škola.

– Ovo je odličan projekt za školu, a čak nas pozivaju da držimo predavanja diljem Hrvatske, kao dobar primjer uključivanja u Erasmus+. Profesorica engleskog jezika, Eleonora Rupić,preuzela je veliki teret na sebe, pa s projektima nastavljamo i dalje, i to uz pomoć i potporu županije, rekao je ravnatelj Živković.

zupan goran pauk i srednja industrijska njemacka 120517 5

Kako je naglasila profesorica Eleonora Rupić, projekti mobilnosti profesora i učenika provode se od 2015. godine.

– Sad imamo iskustva, pa nam ide malo lakše.Tu su brojne ideje, a mi nastavljamo dalje s projektima.

11 učenika smješeno je u privatnoj kući, a u tri tjedna, uz praksu i rad, obišli su NP Krka, Hidroelektranu Jaruga, Visovac, Zlarin, Prvić, tvrđavu sv. Nikole, te Sokolarski centar.

zupan goran pauk i srednja industrijska njemacka 120517 2

– Mislim da govorim u ime svih nas- svi su bili predivni i Hrvatska je krasna zemlja. Mnogo smo naučili i vidjeli, te se ovim putem želim zahvaliti svima koji su sudjelovali kazao je Julian koji je kao i ostalih 10 učenik na poklon dobio fotomonografiju ‘Skriveni biseri hrvatskih županija’ na engleskom jeziku.

zupan goran pauk i srednja industrijska njemacka 120517 7 zupan goran pauk i srednja industrijska njemacka 120517 3 zupan goran pauk i srednja industrijska njemacka 120517 5

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.