Mladi roditelji, ove nedjelje u Šibeniku imate priliku naučiti sve o ‘klokanicama’ i platnenim pelenama

Ilustracija

Šibenska udruga mladih ove nedjelje s početkom u 10 sati u Azimutu će održati dvije radionice, onu za mlade roditelje koji se žele upoznati s nošenjem djece u ergonomskim i ispravnim nosiljkama poput tkane marame, ring slinga ili ‘klokanica’, dok se druga radionica odnosi na moderne platnene pelene.

Tim povodom u Šibenik dolazi savjetnica za nošenje Nives Mandić, koja će zainteresirane upoznati s čestim nosiljkama, pomoći madim roditeljima da ispravno namjeste bebe u nosiljke i općenito savjetima uputiti u ispravno nošenje beba, najavljuju ŠUM-ovci.

Druga radionica tiče se upotrebe modernih platnenih pelena.

– Moderne platnene pelene izgledom su slične jednokratnima i podjednako jednostavne za uporabu, no s jednom velikom razlikom i prednošću – izrađene su od prirodnog materijala, pamuka, koji dječjoj koži omogućuje disanje, a nekoliko slojeva pamuka unutar pelene istovremeno uspješno upija nus-proizvode probavnog sustava. Moderne platnene pelene više nisu pelene naših baka, praktične su i jednostavne za upotrebu i održavanje. Svojim zdravstvenim prednostima za bebu, ogromnim prednostima u očuvanju okoliša i boljom financijskom isplativosti za roditelje, platnene pelene se sve više nameću kao prihvatljiviji izbor nad jednokratnima. Radionicu provodi savjetnica iz udruge RODA – poručuju iz Šibenske udruge mladih.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.