Na Podima rastu potrebe za strujom. Postavljena osma trafostanica

Zbog povećane potrebe tvrtke Kless za električnom energijom, šibenski HEP postavlja danas novu, osmu trafostanicu u Industrijskoj zoni Podi.

Kless je tvrtka koja se bavi obradom i ugradnjom prirodnog kamena. Nakon dugogodišnjeg iskustva na njemačkom tržištu, 1998. godine otvoren je pogon za obradu prirodnog kamena u Sesvetama, a nakon toga i u Šibeniku u Industrijskoj zoni Podi.

podi ts4

– Kless je u probnom radu i za postavljanje jednog novog stroja potreban im je jači izvor električne energije. Za potrebu postavljanja nove trafostanice Kless je HEP-u prodao dio svog zemljišta, a nova trafostanica će, osim Klessu, služiti i drugim korisnicima u zoni. Riječ je o manjoj trafostanici, kakve se postavljaju na svakih 300 do 400 metara zbog pada napano ili kad, kao u ovom slučaju, postoji potreba za jačim izvorom napajanja strujom. Ovo je osma trafostanica na Podima, a planirano ih je dvadesetak tako da očekujemo i nastavak širenja infrastrukture. Uskoro pripremamo i objavu natječaja za jednu manju parcelu u Industrijskoj zoni Podi, najavljuje Jakov Terzanović, direktor tvrtke Podi Šibenik.

podi ts5

podi ts2

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.