Na Šubićevcu od srijede počinje gradnja dviju prometnica, u travnju i 148 POS-ovih stanova

Šibenski gradonačelnik Željko Burić pohvalio se danas na konferenciji za novinare da u Šibeniku, nakon punih 12 godina, ponovo počinje gradnja stanova po Programu poticane stanogradnje i to u travnju ove godine, na području Šubićevca.

– Sutra počinju radovi na dvije prometnice koje su preduvjet za početak gradnje 148 stanova na Šubićevcu. POS je zadnjih nekoiko godina nepotrebno bio politička tema, no program kreće, sve je sinkronizirano, pa smo uputili i treći javni poziv odnosno dopunu drugog poziva zainteresiranim mladim obiteljima s obzirom da će poticana stanogradnja krenuti i na Meterizama pa će se u jednom trenutku u Šibeniku istodobno graditi 300 stanova, kazao je Burić.

zeljko buric ivana coc pos stanovi

Stanove na Šubićevcu gradit će Zagreb Montaža i Kamgrad, kako je u ime Zagreb Montaže rekla Ivana Coc, bit će useljivi u lipnju sljedeće godine.

– Gradit ćemo dvije zgrade od po šest katova sa 148 stanova na površini od 13,5 tisuća kvadrata. U jednoj će biti 94, a u drugoj 54 stana, od 40 do 80 kvadrata, a manjih će biti više nego većih. Investicija je to od 60 milijuna kuna i počinjem čim završe radovi na dvije prometnice, za mjesec najviše mjesec i pol dana, pojasnila je Ivana Coc.

Investitori na Meterizama dobili su dozvolu za prometnicu i gradnju 38 stanova, a za još 109 stanova pregovaraju s APN-om.

– Upravo zato smo i raspisali treći poziv kako bi se u APN-u uvjerili da interesa mladih obitelji za povoljne kvadrate od oko tisuću eura ima dovoljno. Meterize će, kao gradska četvrt dobiti novu vrijednost jer će dobiti novu prometnicu kojom će biti spojena na magistralu i sutra na čvor Njivice za koji se radi idejni projekt, zaključio je gradonačelnik Burić.

pos stanovi 2 pos stanovi 3 pos stanovi 4 pos stanovi

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.