Nema zainteresiranih za trgovinu na Žirju, a grad besplatno nudi objekt

Atmosfera aktualnog sata Gradskog vijeća Šibenika nastavila se i u raspravi o rebalansu proračuna. SDP-ova perjanica Joško Šupe opalio je žestoko kao da su izbori sutra.

– Investicije idu nizbrdo za 23 milijuna kuna, rashodovna strana raste za 10 milijuna kuna. Gradski novac je zloupotrebljen u predizborne svrhe. Izvođači radova kasne i rugaju se svima nama. Umjesto da ih penaliziramo, mi ih još nagrađujemo. Jedan razvojni proračun u protekle tri godine potrošili smo na povećane troškove plaća u gradskoj upravi i troškove poslovanja. Nema novca jer sve više odlazi u onaj fiksni, zadani dio proračuna, rešetao je Šupe.

supegv2

Na kraju je pokušao improvizirati jedan amandman kojim traži da se sanira odvodnja oborinskih voda u dijelu Ulice bana Josipa Jelačića od stadiona do križanja s Ulicom bana Ivana Mažuranića, gdje se nakon veće kiše stvaraju lokve koje odvodnja ‘popije’ tek nakon nekoliko sati. Za tu namjenu predlaže da se sa stavke nerazvrstanih cesta skine 100 tisuća kuna, ali nije konkretizirao sa kojih projekata bi skidao sredstva.

miletagv1

– Nema potrebe da na brzinu donosimo takav amandman. Provjerit ćemo što se može napraviti i koliko bi za to trebalo novca pa ćemo to osigurati iz sredstava za održavanje, kazao je dogradonačelnik Danijel Mileta.

Nezavisni Anton Dobra, bez konkretnog amandmana na proračun, tražio je pomoć Grada poduzetniku koji bi osigurao da trgovina na Žirju radi tijekom cijele godine.

– Riječ je o zahtjevu za subvencijama privatniku. Zahtjev je jednostavan, ali teško ostvariv. Mi smo nudili gradski objekt na Žirju na način da se uvjetuje privatniku koji bi u njemu uredio profitabilnu djelatnost, apartmane i kafić, da drži i trgovinu tijekom cijele godine. Kada se zainteresirani poduzetnik pojavi Grad će napraviti sve što je u njegovoj moći i omogućiti mu korištenje objekta bez ikakve naknade, odgovorio je Dobri gradonačelnik Željko Burić.

tolicgv

Inače, rebalansom je ovogodišnji proračun Šibenika umanjen za 8,9 milijuna kuna i iznosi 220,3 milijuna kuna. Svi proračunski korisnici ostali su unutar istih sredstava osim vatrogasaca zbog većeg broja vatrogasnih intervencija i potrebe usklađivanja s njihovim pravima kao državnih službenika.

– Kako je vidljivo u projekcijama proračuna za 2018. i 2019. godinu, zbog velikog broja investicija i sve većih obaveza Grada potrebno je ići u konsolidaciju, kazao je Slobodan Tolić, pročelnik Upravnog djela za financije.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.