Nestaje ‘bili put’ iza Banja: Za 10 dana asfaltirana ulica s nogostupom i rasvjetom

Konačno su počeli pripremni radovi za asfaltiranje bijelog puta između stare TEF-ove vile na Banju i bazena u Crnici. Riječ je o dijelu projekta iz vremena izgradnje kolektora koji do danas nije okončan i predmet je brojnih kritika građana, a sigurno nije baš lijepa slika za sve veći broj turista koji posjećuju plažu Banj.

– Uređenje te ceste bilo je planirano nakon izgradnje kolektora na toj trasi, ali posao nikada nije dovršen i svo ovo vrijeme taj neuređeni dio prostora uz sam Banj ‘bode oči’ svima. Kako je projektna dokumentacija odavno pripremljena Ceste Šibenik su prošli tjedan obavile kolčenje terena, a danas će početi iskop temelja za ivičnjak ceste i nogostupa, kaže nam Miro Lucić, pročelnik gradskog Odjela za komunalne djelatnosti.

banjcesta4

Sve ove godine taj prostor bio je ‘šaka u oko’ i vododerina kojom su se velike količine šljunka i zemlje stalno nanosile na šetnicu i prolaz prema Banju, a prostor na dnu nizbrdice korišten je za nelegalno kampiranje.

– Planirani radovi vrijedni su oko 200 tisuća kuna, a obuhvaćaju pripremu podloge, postavljanje rubnjaka i elektroinstalacija, asfaltiranje kolnika i nogostupa te postavljanje javne rasvjete. Planirano je da svi radovi budu završeni u roku od deset dana, najavljuje Lucić.

banjcesta2 banjcesta3 banjcesta5 banjcesta6

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.