Nikola Horvat Šibenčanima pričao o pješačenju od Iloka do Prevlake

Nikola Horvat, prvi Hrvat koji je savladao pješačku rutu od Meksika do Kanade pod nazivom Pacific Crest Trail, u šibenskoj je knjižnici održao multimedijalno predavanje i promociju svoje nove knjige ‘Upoznaj Hrvatsku osobno – Teslin priručnik za hodače’.

Nakon što je 2016. godine uspješno prehodao Pacific Crest Trail dug 4300 kilometra, osnovao je s grupom istomišljenika udrugu Long Distance Trail Hrvatska s ciljem da trasiraju najdužu i gotovo jedinu dugoprugašku stazu za hodanje u Hrvatskoj. Ovime je spojio sve krajeve Hrvatske, povezao sjever, jug, istok i zapad u veliku pješačku rutu dugu 2200 kilometar. Pješačenje je trajalo 104 dana, a kao najljepši segment putovanja na koje je krenuo s trojicom prijatelja koji nisu izdržali do kraja, istaknuo je dobre ljude koji su ih dočekivali raširenih ruku. Na putu od Iloka do Prevlake prošao je kroz 43 grada, tri nacionalna parka i 21 planinu, a sve etape puta možete detaljnije pogledati na njegovoj web stranici.

nh

Što se tiče priručnika, on je namijenjen planinarima, vikend šetačima, ‘thru hikerima’ ili pak samo simpatizerima avanturizma koji još uvijek skupljaju hrabrost da se odvaže u planinarenju.

– U ovom priručniku ne radi se o pričama s moje avanture po Hrvatskoj. Ovoga puta ću preskočiti priču jer smatram da cjelokupni dojam mora odležati – riječi su Nikole Horvata.

U priručnik je ubacio sve znanje koje ima vezano uz hodanje, tako da je knjiga namijenjena rezervirana za CLDT hodače, ali i sve one koji se odluče na El Camino, PCT, AT, Via Dinaricu, Te Araroa ili neku nedefiniranu pješačku rutu.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.