Ovoga vikenda više od 500 sudionika vraća Šibenik u srednji vijek

Predstavljen je program 13. Sajma u srednjovjekovnom Šibeniku koji će se održati od 8. do 10. rujna i okupiti više od 500 sudionika. Među njima bit će oko 250 izlagača, mahom tradicijskih obrtnika.

Sajam će biti otvoren u petak prigodnim programom koji počinje u 20.30 sati na Trgu republike Hrvatske, a u koliko vremenske prilike ne budu povoljne, preselit će se u HNK u Šibeniku. Program otvaranja pripremile su domaće snage, naglasila je Vlasta Mesić iz Udruženja obrtnika Šibenik, najavljujući predstavu o Petru Krešimiru IV u režiji Serđa Mioča.

sajam2

– Cilj Sajma u srednjovjekovnom Šibeniku je očuvanje materijalne i kulturne baštine Šibenika, očuvanje starih tradicijskih obrta, ali i produžetak turističke sezone. Pozivam sve naše sugrađane i njihove goste, ali i naše ugostitelje i hotelijere da se pridruže i pozovu sve svoje goste na Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku, kazao je Paško Rakić, zamjenik gradonačelnika Šibenika, koji će se u programu svečanog otvaranja pojaviti u ulozi kralja Petra Krešimira IV.

Ante Glavurtić iz Grada Šibenika od početka je u Povjerenstvu Sajma u srednjovjekovnom Šibeniku te najavljuje kako u Šibenik ove godine stižu skupine iz Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Svi će oni prezentirati svoje vještine u različitim viteškim borbama te izvoditi zabavne programe uz srednjovjekovnu glazbu, ples i različite žonglerske vještine.

sajam3

Uz Grad Šibenik, suorganizator Sajma je Turistička zajednica Šibenika čiji direktor, Dino Karađole, najavljuje novost na Sajmu u obliku plamenaca.

– Sašivene su zastave s grbom sv. Mihovila. Četiri su male zastave i dva velika plamenca koji će biti postavljeni na Trgu Republike Hrvatske i na pročelju zgrade Muzeja grada Šibenika, kazao je Karađole.

sajam4

– Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku drže i nose obrtnici koji su skupa s našim sugrađanima prepoznali tu manifestaciju. Ovaj sajam ima budućnost, a potrebna je još bolja informiranost gostiju šibenskih hotela i privatnih iznajmljivača. Želja nam je da ovaj Sajam bude brend koji će u Šibenik, uz domicilno stanovništvo, privlačiti i turiste, rekao je Joso Smolić, predsjednik Obrtničke komore Šibensko-kninske županije.

U programu Sajma u srednjovjekovnom Šibeniku predviđeno je uprizorenje pomorske bitke koje će organizirati Šibenska gradska straža zajedno s gostima iz povijesnih postrojbi brojnih drugih gradova iz Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Ovisno o vremenskim prilikama početak pomorske bitke planiran je za subotu u 20.30 sati.

 

sajam program

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.