PETAR BARANOVIĆ MILANOVIĆU: Prestanite ‘hendikepirati’ seljake i krojiti propast hrvatske poljoprivrede!

Današnju konferenciju za medije, zadnju u ‘predizbornom ciklusu’, Petar Baranović, potpredsjednik Narodne stranke – Reformisti, posvetio je, kako je rekao, svim poljoprivrednicima, svim suzama u Slavoniji, svim onim mladim ljudima koji su s ruksacima na leđima krenuli put Zapadne Europe… i Milanoviću.

– Imate li namjeru s istim ljudima na isti način krojiti propast hrvatskog sela i poljoprivrednih regija u RH? – upitao je javno i otvoreno Zorana Milanovića, dodavši da je, do polovice njegova mandata, za propast hrvatske poljoprivrede odgovornim smatrao ministra Jakovinu, ali je, kaže, u međuvremenu shvatio da je on jednostavno za to – nepodoban. Stoga je, zaključio je, više od Jakovine kriv onaj koji ga je podobnim i procijenio.

Podsjetimo, Program ruralnog razvoja Hrvatske, težak 2,4 milijarde eura koji je, dok je bio ‘u povojima’, djelovao revolucijski, po Baranovićevom je mišljenju – jedna velika katastrofa.

No, ova garnitura, po mišljenju Petra Baranovića, nije jedini krivac za propast hrvatske poljoprivrede. Međutim, pokupila je dobar dio autorskih prava, stoga ju, objašnjava, s razlogom proziva.

-Program ruralnog razvoja za period od 2014.-2020. godine hrvatskog seljaka baca na koljena. Kasni se. Izgubljeno je gotovo dvije godine. Da nije tragedija, bila bi komedija. Ali, nimalo nije smiješno. Uvijek se, kada je o ovoj temi riječ sjetim one ‘Moja domovina je zgažena’ – citirao je na kraju Gotovca, i ovoga puta direktni Baranović.

Ipak, optimistično je Milanoviću poručio da je ostalo još nešto malo vremena na raspolaganju. Vremena da se prestane ‘hendikepirati’ seljake, male i srednje proizvođače, a s druge strane ‘podupirati’ nekolicinu istih. Ono što je htio reći jest da se novac dijeli na nekoliko njih koji su puno bogatiji od ostatka.

A kad je takva politika u pitanju, kako i neće biti bogatiji, dodali bismo.

-U svim sektorima mali i srednji proizvođači imaju prioritet. Zašto to nije slučaj u poljoprivredi RH? – upitao je zaključno Reformist koji se na današnjoj konferenciji osvrnuo i na odluku HRT-a o sučeljavanju samo ‘odabranih’ stranaka u programu njihove televizije.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.