Počele Svibanjske glazbene večeri u Galeriji sv. Krševana

Izložba digitalne grafike ‘Što ako?’ Mie Vučić otvorena je sinoć u Galeriji sv. Krševana. Izložba je otvorena u sklopu 14. svibanjskih glazbenih večeri koje traju do 24. svibnja.

Mia Vučić rođena je 1981. u Zagrebu, a bavi se umjetničkom grafikom, grafičkim dizajnom i edukacijom. Godine 2005. diplomirala je na Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, a 2010. godine završila je poslijediplomski specijalistički studij Grafika na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Od 2009. do 2010. radila je kao suradnik na Akademiji likovnih umjetnosti, Odjel grafika. Kao predavač predmeta Crtanje za buduće arhitekte, radi od 2012. godine u Centru za poduku Trinom u Zagrebu, u sklopu programa priprema za studij arhitekture. Izlagala je na nekoliko samostalnih i više skupnih izložbi u zemlji te dvadesetjednoj žiriranoj skupnoj izložbi u inozemstvu.

Izložbu je popratio i glazbeni program pa su tako u ‘Večeri najljepših kancona i arija’ nastupili sopranistice Tanje Buždjak i pijanista Danijela Gašparovića.

Svibanjske glazbene večeri organizirane su u suradnji s Glazbenom školom Ivan Lukačić koji su glavni organizatori, a Galerija ih vjerno prati. Njihova suradnja traje 14 godina, a ove godine publika će moći uživati u ukupno pet koncerata. Sljedeći na rasporedu je koncert Ivana Perkovića 6. svibnja, a kao gosti nastupit će dva učenika osnovne škole prvog i drugog razreda Dunko Jurković i Ante Bumbak.

Treći koncert je na rasporedu 7. svibnja kada će svoj talent pokazati Marko Zavišić na klarinetu i Domagoj Gušćić na klaviru, a pijanist Šime Buha odsvirat će četvrti koncert 21. svibnj. Na posljednjem koncertu 24. svibnja nastupit će nastavnici Glazbene škole.

Inače, svi koncerti počinju u 20.30 sati, a ulaz je slobodan tijekom čitave manifestacije.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.