Počinje pilot projekt besplatne poduke bavljenja sportom za šibenske predškolce

Grad Šibenik i Zajednica sportova grada Šibenika u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom pokreću pilot projekt besplatne poduke bavljenja sportom za djecu isključivo predškolskog uzrasta.

Grad Šibenik i Zajednica sportova će osigurati infrastrukturu za održavanje treninga, a pilot projekt će započeti održavanjem košarkaških treninga. Treninzi će se održavati u popodnevnim satima u sportskoj dvorani Osnovne škole ‘Juraj Šižgorić, a provodit će  ih treneri iz škole košarke ‘Dražen Petrović’. Tim povodom zamjenik gradonačelnika Paško Rakić, u pratnji Josipa Milakovića i trenera iz Škole košarke ‘Dražen Petrović’ obišao je danas školsku dvoranu u kojoj će se treninzi održavati.

– Iako ovaj pilot projekt kreće s košarkom, planirano je da se nastavi i s drugim sportovima koji će kroz naredno razdoblje biti uključeni u program. Program rada s djecom predškolskog uzrasta izrađen je od strane kluba koji je dobio povjerenje da provodi treninge. Cilj ovog projekta je omogućiti djeci grada Šibenika ulazak u svijet sporta na stručan i profesionalan način. Također, besplatnim bavljenjem sportom cilj je stvoriti naviku roditeljima da od samih početaka djetetova odrastanja steknu naviku da sport treba biti način života njihove djece – kazao je Rakić.

001

Početak pilot projekta i prvo okupljanje djece je u ponedjeljak 15. listopada, a termini treninga košarke su ponedjeljak i srijeda od 17 do 18.15 sati, ulaz u dvoranu je sa strane tehnološke ceste.

Svi zainteresirani roditelji za školu košarke mogu dovesti svoje dijete u naznačeni termin, a za sve dodatne informacije u OKK Dražen Petrović mogu kontaktirati Josipa Milakovića na broj 091 336 4321.

003

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.