Posjetite Industrijsko-obrtničku školu i otkrijte prednosti strukovnog obrazovanja

Dan otvorenih vrata u Industrijsko-obrtničkoj školi Šibenik održat će se ove srijede od 9 do 13 sati, kada će učenici kroz rad u školskim radionicama i praktikumima predstaviti svoja zanimanja. Pozivaju stoga učenike sedmih i osmih razreda, roditelje i javnost da im se pridruže i upoznaju njihove obrazovne programe, a sve u sklopu Europskog tjedna vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju.

– U radionici za automehatroniku učenici će obavljati besplatnu dijagnostiku vozila za zainteresirane građane. Predstavit će se postignuća učenika na međužupanijskim i državnim natjecanjima, projekti mobilnosti u programu Erasmus+ te druge izvannastavne aktivnosti. Građani će imati priliku informirati se o primjeni obnovljivih izvora energije i energetskoj učinkovitosti te o uvođenju plinskih instalacija s obzirom na planiranu plinofikaciju Dalmacije. Učenici osnovnih škola moći će praktično isprobati neke od tehnologija zanimanja koja se obrazuju u našoj školi uz pomoć naših učenika i nastavnika. Roditelji će imati mogućnost pobliže se upoznati s prednostima strukovnog obrazovanja i osposobljavanja. Uz sadašnje učenike Industrijsko-obrtničke škole Šibenik bit će tu i bivši učenici, danas uspješni obrtnici i poduzetnici – priopćeno je iz Industrijsko-obrtničke škole.

U promidžbu strukovnog obrazovanja uključit će se i obrtničke radionice i tvrtke koje su izravno zainteresirane za zapošljavanje djelatnika zanimanja koja proizlaze iz šibenske Industrijsko-obrtničke škole, kao što je županijska Hrvatska obrtnička komora, Centar za informiranje i savjetovanje u karijeri (CISOK), županijska Razvojna agencija, Partnersko-vijeće za tržište rada Šibensko-kninske županije, Hrvatski zavod za zapošljavanje i tako redom.

Industrijsko-obrtnička škola Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju organizira u suradnji s Europskim centrom za razvoj strukovnog obrazovanja i Europskom zakladom za stručnu izobrazbu, a u školi će se održavati od 20. do 24. studenog.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.