‘Postani dio predivne glazbene obitelji’: ‘Kolo’ u potrazi za novim glasovima

Šibensko pjevačko društvo Kolo poziva sve građane koji žele da se pridruže velikoj ‘kolaškoj’ obitelji. Audicija za nove članove održat će se u srijedu s početkom u 18 sati u prostorijama Kola.

– Dođi, zapivaj s nama, postani dio predivne glazbene obitelji. Pisma, druženje, putovanje, smijeh… odlike su Društva. Ponosno predstavljaš svoj grad, svoje korijene. Šibensko pjevačko društvo ‘Kolo’ raspisuje audiciju za sve glasove – poručili su na Facebooku.

Podsjetimo, Kolaši su nedavno koncertom ‘Stay tuned’ na svetom Mihovilu zatvorili koncertnu sezonu na tvrđavi, a riječ je o jednom od najstarijih kulturno umjetničkih društava u Hrvatskoj. Utemeljeno je 1899. godine i od samog početka pripada vrhu hrvatskog zborskog pjevanja i jedno je od najtrofejnijih društava u zemlji. Nagrađivano je na festivalima i susretima u Hrvatskoj, Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Poljskoj, Italiji i Češkoj. Nastalo je, održalo se i u punoj snazi djeluje i danas, oslonjeno na duboko ukorijenjenu tradiciju pjevanja u Šibeniku.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.