Pripreme za odvojeno prikupljanje otpada: Zeleni grad postavlja još 12 zelenih otoka

Radnici šibenskog komunalnog poduzeća ‘Zeleni grad’ počeli su postavljati nove zelene otoke za odvojeno prikupljanje korisnog otpada. Novi spremnici za prikupljanje papira, metala, stakla i plastike bit će postavljeni na mulu Krke i kod restorana Peškarija, kod Vatrogasnog doma, u Ulici mandalinskih žrtava na Krvavicama, u Težačkoj, u Ulici Petra Grubišića iza zgrade gradske uprave, na još tri lokacije na Šubićevcu, te u Mandalini, na Trgu Andrije Hebranga i u Ulici 3. studenog 1944.

– Danas na području Grada imamo 18 zelenih otoka, a do kraja sljedećeg tjedna postavit ćemo još 12, uglavnom u blizini višestambenih zgrada – poručio je Novica Ljubičić, direktor Zelenog grada.

Riječ je o pripremama za uvođenje novog načina odlaganja, prikupljanja i odvoza komunalnog otpada i novog cjenika usluga Zelenog grada koji će se primjenjivati od 1. studenoga ove godine. Građani će u označene kontejnere na zelenim otocima moći odložiti korisni otpad i time umanjiti količinu miješanog komunalnog otpada svog kućanstva. Kako će se od 1. studenoga komunalni otpad obračunavati i naplaćivati po volumenu, izdvajanjem korisnog otpada građani će moći osjetno umanjiti količinu miješanog otpada koji predaju Zelenom gradu uz naplatu.

zeleni otok1 zeleni otok2

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.