Raspisani natječaji za arheološka istraživanja i pripremne građevinske radove na Poljani

Arhiva

Gradski parking Šibenik raspisao je dva natječaja za izvođenje građevinskih radova kao priprema za arheološka istraživanja na Poljani, na tri mikrolokacije površine 340 četvornih metara. Ponude će primati do 25. siječnja, a procijenjena vrijednost nabave za pripremne građevinske radove je 150 tisuća kuna, dok je za arheološka istraživanja predviđeno 80 tisuća kuna.

– Najavljeni radovi uvod su u  transformaciju sadašnje Poljane u jedinstven središnji trg, koji će parkirališnim kapacitetom odgovoriti na potrebe povećanog broja posjetitelja  u Šibeniku, a građanima ujedno vratiti  Poljanu kao javni sadržaj. Arheološki i građevinski radovi koji njima prethode, zajedno s radovima Vodovoda i odvodnje, uvod su u kompletan proces preobrazbe Poljane, istaknuo je šibenski gradonačelnik Željko Burić.

Tijekom izvođenja radova na Poljani će građanima i dalje biti dostupan parking.

– Arheološka istraživanja na Poljani su jedna od predradnji potrebnih za početak glavnih građevinskih radova na njenom uređenju. Veseli me što su poduzeti prvi koraci prema tom cilju jer se uređenjem Poljane ostvaruje značajan doprinos parkirališnim kapacitetima Šibenika u samom središtu grada. Projektom je predviđeno novih 256 parkirnih mjesta u odnosu na dosadašnji kapacitet od 88 parkirnih mjesta, rekao je direktor Gradskog parkinga Goran Bulat.

Radnici šibenske tvrtke Vodovod i odvodnja  u ponedjeljak započinju s radovima izmještanja vodovodne i kanalizacijske mreže, što je preduvjet kompletnoj izgradnji.

– Bili smo spremni za radove i tjedan ranije, ali smo pričekali da završi postavljanje plinskih instalacija   u Ulici Stjepana Radića kako bi se što manje ometao promet kroz centar grada. Izabrani izvođač radova je  tvrtka  Gradex and CO iz Zaboka, a vrijednost radova je 1,86 milijuna kuna bez PDV-a. Trajat će tri mjeseca, a počet ćemo od Tommyijevog dućana na Mimincu prema Šupukovoj kući i dolje do zgrade stare pošte gdje će nove instalacije biti spojene na ranije izgrađeni kolektor, kazao je Miho Mioč, direktor Vodovoda i odvodnje.

Arheološkim istraživanjima i novim vodovodnim i kanalizacijskim instalacijama počinje  uređenje Poljane ispod koje će biti izgrađene i tri  parkirališne etaže. Tekstovi poziva na dostavu ponuda dostupni su na internetskim stranicama Gradskog parkinga.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.