S bakljom u rukama kroz stotine zemalja: Utrka mira proći će u petak kroz Šibenik

Peacerun.org

Utrka mira, svjetska manifestacija na čelu s međunarodnim timom koji trči kroz cijelu Europu, proći će kroz Šibenik ovog petka, a zaustavit će se u 13,15 sati u Katoličkoj školi gdje će ih pozdraviti ravnateljstvo škole i predstavnici Grada Šibenika.

Utrka mira važna je svjetska manifestacija koja se održava svake godine i ima za cilj promicanje međunarodnog prijateljstva i razumijevanja. Trkači, putujući kroz više od 100 zemalja svijeta, nose upaljenu baklju čiji plamen simbolizira ljudsku težnju za životom u harmoniji te ju predaju iz ruke u ruku stanovnicima tisuća mjesnih zajednica kroz koje prolaze. Mnoge poznate ličnosti dale su podršku Utrci, među njima i Carl Lewis, koji je ujedno i glasnogovornik utrke, Papa Ivan Pavao II, Mihail Gorbačov, Majka Tereza, Muhammad Ali, Pele, Nelson Mandela, Paul Tergat, biskup Desmond Tutu…

Prva baklja u europskom djelu utrke krenula 1989. g iz Zagreba. Od tada se Utrka redovito održava pod pokroviteljstvo Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta RH i Hrvatskog Olimpijskog Odbora.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.