Šansona i Kulturaljka dobile poticaj Hrvatskog društva skladatelja

Hrvatsko društvo skladatelja ZAMP u ovoj će godini financijski pomoći dvije šibenske glazbene manifestacije – Večeri dalmatinske šansone i Kulturaljku. Te su manifestacije odabrane odlukom stručnog povjerenstva na natječaju za stimulaciju glazbenih manifestacija i glazbenog stvaralaštva s područja popularne glazbe iz fonda sredstava prikupljenih od naknada za prazne medije u 2018. godini, među 42 odobrena projekta.

Glazbena udruga ‘Šibenik koncert’ dobit će za ’21. večeri dalmatinske šansone’  20 tisuća kuna, a Udruga P.A.R.K. za kulturno-glazbena manifestaacija ‘Kulturaljka 2018.’ pet tisuća kuna.

Budući da su sredstva prikupljena za ovogodišnji natječaj prilično niža nego prijašnjih godina, a na prijavljuje se sve više interesantnih i relevantnih prijedloga, članovi Stručnog povjerenstva bili su prinuđeni smanjivati dodijeljene iznose kako bi obuhvatili i podržali što više dobrih projekata.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.