Sedmo izdanje Croatian Travel Festivala u Šibeniku koje ne želite propustiti

Zaljubljenici u putovanja, bila ona daleka, egzotična, avanturistička ili rekreacijska, doći će na svoje od 24. do 27. svibnja u Šibeniku. Sedmo izdanje festivala Croatian Travel Festival koji na raznim lokacijama Krešimirovog grada donosi uzbudljive priče iz različitih kutaka svijeta, ove godine donosi nekoliko poslastica za svoju publiku.

U četiri dana na pozornicama kroz grad izmjenjivat će se putopisci i putnici koji će na panelima svoja iskustva prepričati i prikazati fotografijama. Kao i svake godine, Festival u organizaciji Hrvatskog kluba putnika, proglasit će najbolje od fotografija, filmova, projekata, putopisa te putnika godine i ovjenčati ih nagradom ‘Dijana Klarić’.

nagrada Dijana Klarić_CTF03

Prvi dan rezerviran je za Srednji istok s Goranom Subašićem, Island s Valentinom Beg i Nikaragvu kroz iskustvo Vedrana Bublea, dok će drugi dan festivala posjetitelji uživati u iskustvima Damira Vujnovca s maratona u Sahari, Ivana Rake i Saše Pjanića s najvećeg humanitarnog Rallyja na svijetu, ali i putovanju kroz gastronomiju u režiji Hrvatskog chefa Mate Jankovića.

Za kraj prve polovice festivala održat će se dodjela nagrada ‘Dijana Klarić’ te veliki koncert grupe Detour.

Treći dan nastavit će se zanimljive priče s putovanja Maje Klarić i Gorana Blaževića na japanski Shikoku, Riane Petanjek na Filipine i Jasena Boke iz Patagonije i Kube, ali i virtualnog putovanja kontinentima koje je putem Skype-a posjetio Dejan Nemčić. Veliko finale predzadnjeg dana Croatian Travel Festivala počet će u 19:30 sati s Vedranom Mlikotom i Vlajima na Himalaji, nakon čega će Davor Rostuhar preuzeti pozornicu i ponovno proživjeti svoj Polarni san.

CTF01

Posljednjeg dana Festivala Jadranka Klisović donijet će priču o volontiranju u  Tanzaniji, Josip Polašek priču iz Perua, a Jurica Galić s Uskršnjeg otoka. Gordan Nuhanović provest će publiku zemljama bivšeg SSSR-a, a Neno Jurjević odvesti na egzotične festivale i upoznati se sa zanimljivim kulturama kroz iskustvo desetogodišnjih putovanja svijetom. Festival će zatvoriti Vedran Bađun i kako doživjeti jugoistočnu Aziju i Južnu Ameriku.

I ove godine će, u organizaciji Hrvatskog kluba putnika, Turističke zajednice grada Šibenika i Udruge vodiča Mihovil, svi posjetitelji Festivala moći besplatno razgledati povijesni Šibenik.

Osim što je postavio Šibenik na regionalnu kartu okupljanja svih putnika i putopisaca, Croatian Travel Festival svojim sadržajima savršeno nadopunjuje turističku ponudu grada, ali i oživljava gradske trgove sa svojim panelima.

Cjelokupni program sedmog Croatian Travel Festivala možete pronaći na stranicama Hrvatskog kluba putnika.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.