Šibenčanima zadnjih dana stižu pozivi s nepoznatih brojeva iz inozemstva: ‘Strah me da je neka prevara’

‘Zovni mi mobitel i vidim nepoznati broj. Ispod piše Barcelona, Katalonija, Španjolska i shvatim da me zove netko od tamo, ali nitko koga ja znam nije u Španjolskoj. Nisam se javila na poziv jer me bilo strah da je neka nova prevara u điru, a ista situacija dogodila se mom dečku.’ Ispričala nam je to čitateljica Šibenskog portala koja nam je poslala fotografiju liste poziva, na kojoj je i nepoznati broj koji ju je zvao proteklog četvrtka.

nepoznati broj mobitel poziv

Njezin dečko, koji je na T-Mobile mobilnoj mreži kao i ona, dan kasnije primio je dva poziva s nepoznatog broja iz Njemačke.

– Prvi tren sam se automatski javio. S druge strane slušalice muški glas je pitao može li dobiti Katarinu, i onda sam poklopio. Kasnije me još jednom zvao taj isti broj ali se nisam javio – govori.

Pozivi se nakon toga nisu ponavljali, no mi smo kontaktirali Hrvatski Telekom i provjerili imaju li eventualnih saznanja o tome i jesu li dosad imali sličnih upita korisnika.

– Dosad nas nitko nije kontaktirao vezano za pozive s nepoznatih brojeva iz inozemstva. Svim našim korisnicima poručujemo kako takvi pozivi ne bi trebali rezultirati nikakvim dodatnim troškovima s obzirom da je ukinut roaming – priopćili su iz HT-a.

Od glasnogovornice Policijske uprave šibensko-kninske Marice Kosor doznajemo kako ni oni u posljednje vrijeme nisu zaprimili nikakvu dojavu građana o sumnjivim pozivima iz inozemstva.

Ipak, iz Hrvatskog Telekoma imaju savjet za građane ukoliko se pozivi ponove.

– Našim korisnicima svakako savjetujemo da se ne javljaju na sumnjive pozive, a svi koji žele mogu nam se obratiti i zatražiti dodatnu pomoć – poručuju iz Hrvatskog Telekoma.

U slučaju da i vi imate zanimljivu vijest ili fotografiju, ili želite ukazati na nešto, obratite nam se na e-mail: urednik@sibenskiportal.hr ili u inbox naše Facebook stranice.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.