Šibenčanin ostvario povijesni uspjeh na državnom natjecanju, škola mu poklanja polaganje vozačkog

Župan Goran Pauk primio je danas maturanta Jakova Renka i profesora Prometno-tehničke škole Davora Lakoša, koji je već pet godina mentor učenicima koji osvajaju prva mjesta na državnim natjecanjima. Naime, njegov učenik Jakov Renko na državnom je natjecanju kao pomorski nautičar, postigao najbolji uspjeh u povijesti državnih prometnih i pomorskih natjecanja.

– Jakov je na 21. državnom natjecanju, u sektoru prometa i logistike, postigao najbolji mogući rezultat u svim državnim natjecanjima prometnih i pomorskih smjerova, i to sa 97 posto rješenog ispita. To je vrhunski rezultat i poseban uspjeh. Želim čestitati i tebi i mentoru, te se nadam kako će ti ovo koristiti u budućem školovanju – rekao je Pauk.

Čestitao je i mentoru Davoru Lakošu, koji je već pet godina mentor učenicima koji kontinuirano osvajaju prva mjesta u smjeru pomorskog nautičara. Lakošu tepaju i kako je lovac na talente, jer već sad zna kome će biti mentor u idućoj školskoj godini.

– Pripreme su u početku bile teške, ali kasnije smo ušli u taj ‘đir’. Želja mi je upisati fakultet u Rijeci, pa ćemo onda vidjeti. Roditelji su mi podrška, a sad ćemo vidjeti – kazao je mladi Jakov koji je iza sebe ostavio čak pet pomorskih škola i njihove učenike.

Pauk je naglasio kako ravnatelj Prometno-tehničke škole vodi računa o svojim učenicima i njihovoj izvrsnosti, pa je na njegov prijedlog Jakov dobio i velikodušnu nagradu.

– Naime, nastavničko vijeće je odlučilo Jakova nagraditi oslobađanjem od plaćanja tečaja za vozačku dozvolu B kategorije, a bit će mu plaćeni i troškovi liječničkog pregleda – kazao je župan.

Inače, niti jedna prometna škola u povijesti nije osvojila pet puta za redom prvo mjesto na državnom natjecanju u smijeru pomorski nautičar.

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.