Šibenčanke pohrlile u knjižnicu gdje im je Bruno Šimleša kazao kako odabrati odgovarajućeg partnera

U multimedijalnoj dvorani šibenske knjižnice večeras se tražila stolica više zbog, kako se dalo zaključiti po reakcijama publike, jednog od omiljenijih hrvatskih autora. Riječ je o Brunu Šimleši, hrvatskom pisacu, kolumnisti, predavaču i televizijskom voditelju koji je šibenskoj publici predstavio novu knjigu ‘Bez rukavica’. Publika je uglavnom bila ženska, izuzev nekoliko muškaraca koji su  većinom došli u pratnji supruga.

– Mislim da je u Šibeniku relativno dobar i odaziv muškaraca, iako se uglavnom smatra da žene više čitaju ovakav tip knjiga iz područja popularne psihologije. U novoj knjizi, kao i inače o svim temama govorim otvoreno,bez uvlačenja ikome i trudim se biti otvoren i iskren. Dio knjige su pitanja čitatelja, primjerice trebamo li ostati u lošem braku zbog djece, kako se zaštiti od negativnih ljudi i kako preboljeti gubitak bliske osobe. Progovaram o svim pitanjima koja ljude zanimaju i ne nudim instant rješenja u ‘3 koraka’ poput nekih. Ono što nudim su savjeti iz prakse do kojih sam došao radeći s ljudima posljednjih 17 godina – kazao je Šimleša.

simlesa simlesa1 simlesa2 simlesa3 simlesa4

Knjiga je posvećena svima koji život ne žele doživljavati kao generalnu probu i ne mire se s onim što ih ne zadovoljava. Posvećena je svima koji traže odgovore, a ne izgovore i žele svoj život posvetiti ljubavi! Autor piše o tome što je za njega duhovnost, kako razviti trajno samopouzdanje i harmonične ljubavne, prijateljske i obiteljske odnose, odgovara i na pitanja zašto se teško mijenjamo i najčešće učimo samo na bolnim iskustvima i zašto zdrav i otvoren um.

Ovo je Šimlešina osma knjiga, a riječ je o novom izdanju knjige koju je napisao prije pet godina i koja sada sadrži nadopisane dijelove pogotovo u poglavljima o katoličkoj crkvi.

– Ima veliko poglavlje o katoličkoj crkvi jer ne možemo govoriti o duhovnosti, a da se ne dotaknemo toga. Jedan dio je pozitivan, dok je drugi nešto manje. Papa Franjo promijenio je na pozitivan način katoličku crkvu i Vatikan je sada topliji i suosjećajniji i više je na strani ljudi, a ne na strani ideologije – istaknuo je autor koji je bez rukavica kritizirao Kaptol.

simlesa7 simlesa9 simlesa10 simlesa12 simlesa32 simlessa5

Šimleša je sa Šibenčanima razgovarao o ljubavi, lošim brakovima i treba li u istima ostati samo zbog djece, izboru muškarca  koji će se prihvatiti ravnopravnog odgoja i kućanskih poslova sa svojom ženom, a ne to prepustiti samo njoj.

– Takav stav je tradicijski i tako danas ne bi trebalo biti. Zar je znanstvena fantastika da muškarci odgajaju djecu. Mislim da je problem u tome što žene biraju muškarce misleći da će ih preodgojiti i modelirati po sebi, a to se nikad ne dogodi iz čega nastaju frustracije – kazao je Šimleša.

Dotaknuo se on i teme seksa i ‘koliko se često parovi moraju seksati’, ali i razlike između muškog i ženskog poimanja ljubavi.

– Uglavnom se kaže da muškarci biraju žene potaknuti fizičkim izgledom, dok su žene kompliciranije i vide čovjeka kakav on može postati i time si kompliciraju život. Dobra guzica privuče poglede, ali dobro srce privlači ljubav. Tijelom nitko neće privući ljubav, jer je za ljubav svejedno kako tijelo izgleda -kazao je Šimleša.

simls6

simlessa11

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.