Šibenik partner u projektu koji će pomoći poduzetnicima u plasmanu i konkurentnosti

Grad Šibenik u suradnji s INOVAcijom Zadar i tvrtkom Driope organizirao je Nacionalno predstavljanje projekta ‘ROSIE’ u u prostorima COIN-a u Zadru.

Projekt ‘Responsible and Innovative SMEs in Central Europe’ namijenjen je poboljšanju vještina i kompetencija malih i srednjih poduzeća na području Šibensko-kninske i Zadarske županije. Za cilj ima promociju koncepta ‘odgovorne inovacije’, novog pristupa u poslovanju kojim se nastoje uskladiti poduzetničke inovacije sa stvarnim društvenim potrebama. Koncept ‘odgovorne inovacije’ nastoji predvidjeti negativne utjecaje inovacija i učiniti ih društveno prihvatljivima i održivima.

U trenutku dok se tehnologija ubrzano razvija, naša mala i srednja poduzeća često nisu dovoljno inovativna i razvijena. Zahvaljujući projektu ‘ROSIE’ poduzetnici će imati priliku upoznati se s novim metodama za upravljanje inovacijama, kako bi njihovi novi proizvodi bili održivi i prihvaćeni na tržištu, a njihove tvrtke konkurentne.

odgovorne inovacije2

Uvođenjem  ‘odgovornih inovacija’ u poduzetništvo potiče se suradnja dionika iz privatnog, javnog i civilnog sektora te se stvaraju povoljni uvjeti za primjenu znanja, inovacija i novih tehnologija u razvoju proizvoda.

Projekt ROSIE je sufinanciran iz programa  Interreg Central Europe. Nositelj projekta je Specijalna agencija trgovačke komore regije Forlì-Cesena iz Italije, a uz Grad Šibenik i Zadarsku županiju, u projektu sudjeluju još i partneri iz osam srednjeeuropskih zemalja. Međunarodna suradnja ima za cilj poboljšati vještine poduzetnika i ostalih dionika inovacijskog lanca u svrhu promoviranja ‘odgovornih inovacija’ u malom i srednjem poduzetništvu. Ukupan proračun projekta je 1.794.393 eura, od čega je Gradu Šibeniku odobreno 106.298 eura.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.